Chihuahua de vânzare

Larisa Andreea

Va multumesc pentru bucuria din viata noastra, recomand cu incredere Bucuria Casei ! 🐕

15/07/2019

Radu Trufaşu

Recomand cu multa incredere”Bucuria casei”,toate informațiile corecte despre puiuțul dorit le veți primi de la un profesionist în domeniu -domnul Marius

22/02/2019

Andreea Rayan

Mulțumim pentru tot! Ne-ați făcut foarte fericiți 🤗❤️

07/11/2019

Iris Irina

Servicii profesionale, oameni de suflet şi mai ales răbdători. Am întârziat la punctul de livrare şi cu toate acestea, mi s-a vorbit frumos şi am avut parte de înțelegere. Un alt serviciu ce mi-a fost de ajutor, a fost posibilitatea de a plăti în rate.… Read more „Iris Irina”

16/11/2019

Miha Ela

Mii de multumiri pentru tot ajutorul acordat!!!! Profesionalism si dedicare!!! Pentru cei ce isi doresc un animalut de companie nu ezitati sa apelati la echipa Bucuria Casei!!!

24/07/2019

Flori Antonescu

Aceasta firma este cu adevatat profesionista! Nu veti avea surprize neplacute, pt ca angajatii mereu vor incerca sa gaseasca cea mai buna solutie in functie de dorinta clientului si vor oferi detalii reale ale procesului. Imi place ca oamenii sunt documentati despre fiecare rasa si… Read more „Flori Antonescu”

17/10/2019

Dan Bogdan

Inca o familie fericita cu ajutorul dumnevoastra. Va multumim pentru Nora, o catelusa sanatoasa si frumoasa de yorkshire terrier toy. Va multumim pentru sprijin si comunicare !

27/07/2019

Magda Marin

Recomand! Felicitări pentru seriozitate și promptitudine! 👍

11/11/2019

Atodiresei Carmen Elena

Sunt deosebit de serioși, tocmai am primit un Beagle tricolor, adus din UK. Mulțumesc din suflet pt bijuteria trimisă. Bucuria Casei, sunteți deosebiți!! 😘😘😘💕💕

01/09/2019

Liliana Rotaru

Mulțumim mult,de apreciat corectitudinea si seriozitatea dumneavoastra,recomand cu incredere!

02/10/2019

Marina Farcaș

Proaspat sosita! ❤️❤️ Numele ei este Kira si este minunata! Va multumesc din suflet pentru rabdarea si profesionalismul vostru, chiar daca am vorbit de la mii de kilometrii, totul a mers perfect! Micuta este plina de energie si ne-am atasat de ea de la prima vedere! Am… Read more „Marina Farcaș”

11/08/2019

Cristina Rosca

Recomand Bucuria Casei 

05/06/2019

Maria Drăguș

Recomand! Cățeluși sunt jucăuși și sănătoși!!

24/04/2019

Cristian Moise

Seriozitate maxima iar cățelușul a venit foarte bine îngrijit și sa adaptat in mai puțin de o zi,domul a fost foarte bun și ne-a ajutat în vederea îngrijiri lui !!!Recomand 💯 să cumpărați de aici !!!

25/06/2019

Márkos Ildikó

Profesionalism 100%! Recomand cu tot sufletul! Am comandat un catel de ciobanesc de berna, dar am primit un ingeras! Multumesc!

07/10/2019

Adriana Tatu

Recomand cu încredere. Au dat dovada de profesionalism, dedicare și multa seriozitate. The Best! 🏆🥇

15/08/2019

Ioana Alina Raducanu

Recomand cu toată încrederea „Bucuria Casei”. Foarte seriosi si prompti. Oameni care se dedica 100% pentru a vedea mulțumirea si fericirea pe fata clienților.

06/06/2019

Cristi Hidis

Corectitudine și seriozitate ,recomand cu mare încredere

bulldog francez blue
18/06/2019

Andreea Mihailescu

Iubit din prima secunda! Va multumesc si recomand cu incredere serviciile Bucuria Casei!

29/10/2019

Andreea Claudia Godja

I strongly recommend it. They brought joy in my life. 💚

27/11/2019

Termen estimativ de livrare:
2 luni

reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa Chihuahua de la transmiterea comenzii


La BucuriaCasei este ok să te răzgândești 🙂

poți renunța la comandă în primele 14 zile dacă nu ai primit cățelul, iar avansul îți va fi restituit

Ultimul preț pentru pui rasa Chihuahua


1450 lei

TRANSMITE COMANDA keyboard_arrow_right

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Beneficiile unui Chihuahua în viața copilului

Copii care cresc alături de un Chihuahua se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Chihuahua în viața familiei

Prezența unui Chihuahua este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere

Anunțuri Chihuahua de vânzare

Chihuahua: rasa

Chihuahua este renumit pentru că este cel mai mic câine din lume, dar poate are și cea mai mare personalitate ascunsă în interiorul acelui corp minuscul. Distractiv și iubitor, acestui câine îi place cel mai mult să fie aproape de familia sa umană. Nu este neobișnuit ca Chihuahua să formeze o legătură strânsă cu o singură persoană și poate deveni foarte pretențios dacă este suprasolicitat.

Pe lângă faptul că sunt animale de casă afectuoase, Chihuahuas sunt “studenți” inteligenți și rapizi. Aceștia pot concura în încercări de agilitate și ascultare cu la fel de mult entuziasm și succes ca și câinii mai mari. Acestea fiind spuse, sunt câini voinici. Vei avea cel mai mare succes dacă îi poți convinge că competiția este distractivă. Folosește întărirea pozitivă sub formă de laudă și recompense alimentare când îți antrenezi Chihuahua. Acesta nu va răspunde la un tratament dur.

Este important să iei în considerare dimensiunile sale mici. Câinii Chihuahua sunt exploratori curioși și îndrăzneți.

Chihuahua nu este recomandat pentru locuințele cu copii sub opt ani, pur și simplu din cauza șansei de rănire a unui copil mic. Indiferent de situația familiei tale, este important ca animăluțul tău să socializeze cu copii, adulți și alte animale. Chihuahua este neîncrezător față de străini, ceea ce îl face bun păzitor, dar trebuie să învețe să întâlnească oameni într-o manieră prietenoasă. De asemenea, este important să ne amintim că aceștia tind să uite că sunt mici și vor sta în fața unui câine agresiv mai mare; în consecință, Chihuahua are nevoie de supraveghere vigilentă în situații noi, în timp ce se plimbă și când este în curte.

Personalitatea și dimensiunea unică a lui Chihuahua îl fac un tovarăș minunat.

Chihuahua: scurt istoric

La fel ca la atâtea rase, originile Chihuahua nu sunt clare, dar există două teorii. Prima este că se trage dintr-un câine din America Centrală sau de Sud cunoscut sub numele de Techichi, în care este portretizat în civilizația toltecă. Există sculpturi Toltece datând din secolul al IX-lea, care înfățișează un câine asemănător cu Chihuahua, cu aceleași urechi mari și cap rotund. Acești câini au fost numiți Techichi, iar scopul lor în civilizația toltecă este obscur. Când aztecii au cucerit toltecii, ei au absorbit pe Techichi în societatea lor. Mulți dintre câini trăiau în temple și erau folosiți în ritualurile aztece. Aztecii credeau că Techichi aveau puteri mistice, inclusiv capacitatea de a vedea viitorul, de a vindeca bolnavii și de a ghida în siguranță sufletele morților spre lumea cealaltă. Era obiceiul de a ucide un Techichi roșu și de a-l incinera cu rămășițele defunctului. Aztecii au folosit și Techichi ca sursă de hrană și pelete. Spaniolii i-au cucerit pe azteci la sfârșitul anilor 1500 și Techichi s-a stins în obscuritate.

A doua teorie este că câinii mici fără păr din China au fost aduși în Mexic de comercianții spanioli și apoi crescuți cu câini autohtoni mici.

Indiferent care teorie este exactă, Chihuahua cu părul scurt, pe care o cunoaștem astăzi, a fost descoperită în anii 1850 în statul mexican Chihuahua, de unde și-a luat numele. Vizitatorii americani din Mexic au adus micii câini acasă cu ei. Au început să fie afișați în 1890, iar un Chihuahua pe nume Midget a devenit primul din rasa sa înregistrată la American Kennel Club în 1904. Soiul cu păr lung a fost creat probabil prin încrucişarea cu Papillons sau Pomeranii. Popularitatea rasei a crescur în anii 1930 și 1940, când a fost asociată cu regele dansului și cu grupul de muzică latină, Xavier Cugat.

Începând cu anii 1960, Chihuahua a fost una dintre cele mai populare rase înregistrate de AKC. Astăzi se situează pe locul 11 din 155 de rase și soiuri recunoscute de AKC.

Canise și crescători de Chihuahua

Chihuahua: dimensiune

Un Chihuahua normal cântărește între 1,4 și 2,7 kilograme. Există câini care sunt mai mici, dar tind să nu fie foarte sănătoși. Poate fi de asemenea supradimensionat, ajungând la 5,5 sau mai multe kilograme. Aceștia pot fi alegeri bune pentru familiile cu copii.

Chihuahua: personalitate

Indrăzneț și încrezător, Chihuahua este adesea descris ca fiind mai teribil. Natura sa alertă și suspiciunea de străini îl fac un paznic excelent. Este sensibil și prosperă la afecțiune și tovărășie.

Chihuahua adesea se leagă de o singură persoană, deși de obicei sunt dispuși să se împrietenească cu oameni noi, dacă sunt introduși în mod corespunzător. Totuși, așteptați-vă să fie puțin rezervați la început.

La fel ca orice câine, Chihuahua are nevoie de socializare timpurie, expunerea la mulți oameni, viziuni, sunete și experiențe, atunci când este tânăr. Socializarea te ajută să te asiguri că animăluțul tău va fi un câine prietenos şi plăcut.

Chihuahua: sănătate

Chihuahua sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți câinii vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș, găsește un crescător bun care îți va arăta documentele pentru sănătate ale părinților cațelului. Certificatele de sănătate demonstrează că un câine a fost testat și recuperat după o anumită afecțiune.

 • Luxația patelară: Aceasta este o problemă comună la câinii de talie mică, care se datorează faptului că patela, care are trei părți – femurul (coapsa), genunchiul și tibia nu sunt aliniate corespunzător. Acest lucru provoacă tulburare în picior sau mers anormal. Este o afecțiune prezentă la naștere, deși luxația reală nu apare întotdeauna decât mult mai târziu. Frecarea cauzată de luxație patelară poate duce la artrită, o boală degenerativă articulară. Există patru grade de luxație patelară, variind de la gradul I, o luxație ocazională care provoacă tulburare temporară în articulație, până la gradul IV, în care întoarcerea tibiei este severă, iar patela nu poate fi realiniată manual. Gradele severe de luxație patelară pot necesita operații chirurgicale.
 • Hipoglicemia: hipoglicemia, sau nivelul scăzut de zahăr din sânge, este o posibilă problemă cu toți puii din această rasă. Hipoglicemia este ușor de tratat în fazele incipiente, dar poate fi fatală dacă nu este tratată. Este important ca crescătorii și proprietarii de cățeluși să recunoască semnele și simptomele, deoarece această afecțiune poate fi uneori diagnosticată greșit ca hepatită virală sau encefalită de către medicii veterinari. Un cățeluș cu hipoglicemie va încetini și va deveni apatic, sau să sufere de tremurat. Dacă situația continuă, în cele din urmă se va prăbuși, va intra în convulsii, va cădea în comă și va muri. Hipoglicemia apare la puii de Chihuahua atunci când nu au rezerve de grăsime pentru a furniza glucoză adecvată în perioadele de stres sau când nu mănâncă regulat.
 • Murmur cardiac: Este cauzat de tulburarea fluxului de sânge prin camerele inimii. Acestea reprezintă un indicator că poate exista o boală sau o afecțiune a inimii care va trebui monitorizată și tratată. Dacă boala este evidentă, așa cum este diagnosticată prin radiografii și o ecocardiogramă, câinele poate necesita medicamente, o dietă specială și o reducere a cantității de exerciții fizice pe care le face.
 • Stenoza pulmonară: Această boală cardiacă congenitală apare atunci când sângele nu circulă corect prin inimă, deoarece valva pulmonară este malformată, provocând o obstrucție. Aceasta înseamnă că inima trebuie să lucreze mai mult și poate deveni mărită, ceea ce duce la insuficiență cardiacă. Tratamentul depinde de severitatea bolii. În cazuri ușoare, există o obstrucție mică și nu este necesar niciun tratament. Dacă câinele este grav afectat de boală, este recomandată intervenția chirurgicală, dar procedura diferă în funcție de locația blocajului.
 • Traheea prăbușită: Nu se înțelege complet cum se întâmplă acest lucru, dar inhalarea rapidă a aerului determină ca traheea să se aplatizeze și face dificilă intrarea aerului în plămâni. Această afecțiune poate fi moștenită; apare la anumite rase, iar câinii cu aceasta prezintă o anormalitate în structura chimică a inelelor traheale, în care inelele își pierd rigiditatea și devin incapabile să-și păstreze forma circulară.
 • Hidrocefalie: Lichidul cefalorahidian se poate acumula în creier din cauza unui defect congenital, obstrucție sau rezultat al traumei în timpul nașterii, punând presiune asupra creierului. Capul pare umflat sau mărit, dar diagnosticul poate fi confirmat cu ajutorul unei ecografii, dacă este necesar. Nu există niciun remediu pentru hidrocefalie, deși în cazuri ușoare steroizii pot ajuta la reducerea presiunii fluidului. De asemenea, un șunt poate fi folosit pentru a devia fluidul de la creier la abdomen. Puii cu cazuri severe mor de obicei înainte de împlinirea a patru luni, ceea ce este un motiv bun pentru a întârzia achiziționarea unui Chihuahua până la această vârstă.
 • Tremurături: tremurul este o întâmplare frecventă la Chihuahua. Mecanica motivului pentru care tremură nu este clară, dar apare de obicei atunci când câinele este excitat, stresat sau îi este frig.

Magazin online cu produse pentru Chihuahua

Chihuahua: îngrijire

În ciuda dimensiunilor mici ale lui Chihuahua, la fel ca toți câinii, el are nevoie de exerciții și antrenament. Cantitatea de energie pe care o are Chihuahua pentru adulți poate fi surprinzătoare. El va alerga la nesfârșit veverițele în curte și este dispus să se joace cât de mult dorești. Oricât de mult îi place să se joace în aer liber, Chihuahua nu ar trebui să trăiască niciodată afară.

Instruirea unui Chihuahua poate fi o sarcină plăcută. El are succes în mai multe sporturi diferite de câini, cum ar fi agilitatea și ascultarea. Chihuahua este la fel de ușor de adăpostit ca orice altă rasă, atât timp cât îl scoți frecvent și are un program consecvent. Puii trebuie să iasă afara de îndată ce se trezesc dimineața, după fiecare masă, după ora de joacă și chiar înainte de culcare.

Ca orice câine, Chihuahua poate fi distructiv. S-ar putea să nu facă atât de multe daune ca un câine mare, dar acei dinți mici își pot lăsa cu siguranță amprenta. Antrenează-ți Chihuahua folosind tehnici de întărire pozitive, cum ar fi recompense alimentare, laude și joc și vei găsi în curând că poate învăța orice.

Chihuahua: hrănire

Cantitate zilnică recomandată: 1/4 până la 1/2 cești de hrană uscată de înaltă calitate pe zi, împărțită în două mese. Notă: Cât mănâncă câinele adult depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multã hranã comparativ cu unul mai puţin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumperi face, de asemenea, o diferență – cu cât mâncarea este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesară, fără ca tu, să fii nevoit să îi verifici constant castronul.

Chihuahua: culoarea blănii și întreținerea

Chihuahua are două tipuri diferite de blană: netedă și lungă. Chihuahua cu blană netedă are un strat neted și strălucitor, care se potrivește aproape de corp, cu un fir de păr gros și mai lung pe gât. Părul de pe cap și urechi este mai subțire, iar coada este blănosă.

Chihuahua cu blană lungă are un strat moale, plată sau ușor creață. Pe corp este aproape la fel de neted ca cel al unui chihuahua cu un strat neted, dar urechile au franjuri de păr, iar coada se întinde ca un evantai pe spate. El are, de asemenea, un guler pe gât și părul mai lung pe picioare. Picioarele posterioare si stomacul sunt de asemenea acoperite cu păr lung.

Pe lângă faptul că vin în două tipuri de blana, Chihuahua se găsește într-o serie de culori și marcaje. Acestea pot fi culori solide, cum ar fi negru, alb, cafeniu, ciocolatiu, gri și argintiu precum și culori tricolore (ciocolatiu, negru sau albastru cu cafeniu și alb, de exemplu), tigrat, pestriţ, merle și o varietate de alte marcaje. Nuanțele pot fi foarte palide până la foarte întunecate pentru toate culorile.

Chihuahua este un câine care se spală. Îngrijirea lui durează doar câteva minute în fiecare săptămână. Periați-l săptămânal cu o manșetă de cauciuc pentru îngrijire sau o perie cu peri scurți și naturali pentru un chihuahua cu păr scurt și o perie pentru un chihuahua cu păr lung.

Chihuahuas lasă cantități mici de blană pe tot parcursul anului și ceva mai puternic primăvara și toamna.

Cu periajul obișnuit, un chihuahua nu ar trebui să aibă nevoie de o baie sau două în fiecare lună. Folosește un șampon special pentru câini, astfel încât să nu usuce blana și pielea.

Urechile sunt o zonă importantă pentru a verifica când îți îngrijești Chihuahua. Dacă miroși sau observi ceară, curăță urechea interioară cu o bilă de bumbac, folosind un demachiant recomandat de medicul veterinar.

Periază dinții câinelui de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Îndepărtează unghiile o dată sau de două ori pe lună. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Chihuahua: relația cu copii și alte animale

Mulți chihuahua adoră copiii, dar combinația dintre un câine minuscul și un copil mic poate fi o rețetă pentru dezastru. Chihuahua poate sări din mâinile unui copil și să se rănească dacă nu este ținut corect și nu va ezita să se apere dacă este maltratat. Mulți crescători nu vor vinde cățeluși familiilor cu copii mici, de teamă că câinele va fi rănit. Chihuahua se descurcă cel mai bine în familiile cu copii liniștiți și mai mari, care înțeleg cum să interacționeze cu ei.

Faceți o regulă ca copiii mici să poată ține sau mângâia un Chihuahua doar dacă stă pe podea. Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supraveghezi întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea câinelui. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil.

Chiar dacă familia ta nu are copii, al tău Chihuahua ar trebui să fie întotdeauna expus lor atunci când va fi mic. Doar fii sigur că supraveghezi cu atenție.

Chihuahua se înțelege bine cu alte animale de companie din familie, inclusiv pisicile, dacă este introdus la o vârstă fragedă. Neînfricatul Chihuahua se va confrunta adesea cu câinii mult mai mari decât el și acest lucru poate să cauzeze probleme.

Rase de câini

feb. 07
Bichon Bolognez de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Westie de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Tosa Inu de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Teckel de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Spitz Japonez de vânzare

Termen estimativ de livrare:3 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Shar Pei de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

Deschide WhatsApp
1
Doriți ajutor?
Doriți mai multe informații despre Chihuahua de vânzare? Vă putem ajuta cu drag! :)