Câini de apartament Câini de talie mică

Bichon Maltez de vânzare

Ultimul preț pentru pui rasa Bichon Maltez


1300 lei

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Rezervă acum un pui rasa Bichon Maltez


Transmite comanda

* plata va fi acceptată numai după ce reprezentantul nostru vă va contacta pentru confirmarea comenzii.

Yorkshire Terrier de vanzare

 

Întrebări frecvente


Părerea ta contează!


Beneficiile unui Bichon Maltez în viața copilului

Copii care cresc alături de un Bichon Maltez se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Bichon Maltez în viața familiei

Prezența unui Bichon Maltez este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere.

Bichon Maltez: rasa

Această rasă elegantă de câini de jucărie este renumită pentru părul mătăsos alb care acoperă corpul. Blana ajunge până la podea. Cu mulți ani în urmă, bichonii maltezi erau în multe culori, dar în aceste zile sunt întotdeauna albi și mulți oameni consideră că această rasă este hipoalergenică.

Dar un maltez este mai mult decât blana lui. Este un câine dulce, inteligent, care este dedicat proprietarilor săi. Și, fiind una dintre cele mai mici dintre rasele de jucării, este foarte potrivit pentru un apartament. Oriunde locuiește, maltezul este receptiv la mediul său și este un supraveghetor eficient.

Deși arată gingaș și aristocratic, maltezii pot avea o mulțime de energie. Ei învață repede dacă sunt răsplătiți pentru eforturile lor. Pentru că au o istorie lungă ca câini de companie, maltezii necesită multă atenție umană și suferă de anxietate de separare. Dacă sunt lăsați singuri ore întregi în fiecare zi, ei pot lătra și devin distructivi.

Nicio rasă nu este perfectă, iar maltezii sunt uneori intoleranți la copiii mici sau la alți câini, mai ales dacă au fost răsfățați prea mult. Dacă se întâmplă acest lucru, ei pot deveni foarte protectori, latră și chiar mușcă dacă animalele sau oamenii sunt percepuți ca o amenințare la adresa relației cu familia lor iubită.

Chiar și maltezii toleranți nu sunt o alegere bună pentru familiile cu copii mici, totuși, deoarece sunt atât de mici și pot fi ușor răniți. La fel ca toți câinii, ei trebuie să-și învețe locul în casă, și necesită o socializare adecvată și o pregătire de bază.

Bichon Maltez: scurt istoric

Bichonul Maltez este una dintre cele mai vechi rase de câini de jucărie, cu o istorie care poate fi urmărită cu cel puțin două milenii înapoi. Artiști, poeți și scriitori imortalizau acest mic câine în culturile timpurii ale Greciei, Romei și Egiptului. Ei au fost chiar menționați de Aristotel. Grecii au ridicat morminte pentru câinii lor maltezi, în timp ce reprezentările câinilor maltezi pe artefacte egiptene sugerează că au fost apreciați de cultura antică. Egiptenii și, după câteva secole, mulți europeni, au crezut că bichonii maltezi aveau capacitatea de a vindeca oamenii bolnavi. Chiar înaintea erei creștine, rasa a fost răspândită în culturile mediteraneene.

În ciuda importanței sale în istorie, originea exactă este incertă. Mulți cred că rasa a fost dezvoltată pe insula Malta în Marea Mediterană de la câini de tip Spitz sau Spaniel. Alții cred că a fost dezvoltat în Italia, iar alții cred că el a fost inițial din Asia și a avut un rol în dezvoltarea multor câini mici din Asia.

În secolul al XV-lea, bichonul maltez a găsit un loc sigur în brațele și inimile aristocraților francezi. În timpul domniei lui Henric al VIII-lea, maltezii au sosit în insulele britanice. Până la sfârșitul secolului al XVI-lea, maltezii deveniseră un animal de companie preferat pentru doamnele nobile și regale. Acest câine a fost favoritul reginei Elizabeth I, regina Mariei din Scoția și regina Victoria. Numeroși pictori, inclusiv Goya și Sir Joshua Reynolds, au inclus acești câini mici în portretele lor.

Deși a supraviețuit căderii Imperiului Roman și Evului Întunecat, bichonii maltezi aproape au dispărut în secolele XVII și XVIII când au fost făcute încercări ca aceștia să crească la dimensiunea unei veverițe. După acest experiment aproape dezastruos, crescătorii au amestecat pudelii, spanielii și alți câini de dimensiuni mici din Asia de Est cu rasa, pentru al salva. Acest lucru a dus la transformarea maltezilor într-o varietate atât de complexă încât s-au format mai multe rase noi.

Fermierii englezi au dezvoltat bichonii maltezi așa cum îl cunoaștem astăzi. Maltezii au fost văzuți pentru prima dată în S.U.A., la sfârșitul anilor 1800. Aceștia au fost introduși în primele spectacole ale clubului Kennel Westminster din anii 1870.

Numărul câinilor maltezi înregistrați cu AKC a crescut foarte încet până în anii 1950. De atunci, rasa a devenit destul de populară. Maltezii reprezintă una dintre cele mai populare rase din rândul spectatorilor de câine și câștigă frecvent premii.

Bichon Maltez: dimensiune

Bichonul maltezi nu ar trebui să cântărească mai mult de trei kilograme la maturitate. Masculii ar trebui să aibă o înălțime de opt până la zece centimetri, în timp ce femeile ar trebui să aibă o înălțime de opt până la nouă centimetri.

Un maltez care cântărește mai puțin de două kilograme la maturitate este mai predispus la tulburări genetice și prezintă un risc mai mare de probleme de sănătate în general.

Bichon Maltez: personalitate

Bichonul maltez este un câine natural cu o personalitate plină de viață. Pentru că este atat de orientat spre oameni, el se descurcă bine la pregătire și răspunde la întăriri pozitive, cum ar fi recompensele alimentare, lauda și jocul. Acest câine presupune că pe oricine întâlnește, om sau animal, îi este prieten. Temperamentul este afectat de un număr de factori, inclusiv ereditatea, formarea și socializarea. Puii cu temperament frumos sunt curioși și jucăuși, dispuși să se apropie de oameni. La fel ca orice câine, bichonii maltezi au nevoie de socializare timpurie, expunerea la mulți oameni, viziuni, sunete și experiențe, atunci când sunt tineri. Socializarea te ajută să te asiguri că animăluțul tău va fi un câine prietenos şi plãcut.

Bichon maltez: sănătate

Bichonii maltezi sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți bichonii vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș de la Bucuria Casei, vei primi o garanție de sănătate în urma unui consult medical, pentru a ne asigura că puiul nu suferă de următoarele afecțiuni:

 • Luxația patelară: Aceasta este o problemă comună la câinii de talie mică, care se datorează faptului că patela, care are trei părți – femurul (coapsa), genunchiul și tibia nu sunt aliniate corespunzător. Acest lucru provoacă tulburare în picior sau mers anormal. Este o afecțiune prezentă la naștere, deși luxația reală nu apare întotdeauna decât mult mai târziu. Frecarea cauzată de luxație patelară poate duce la artrită, o boală degenerativă articulară. Există patru grade de luxație patelară, variind de la gradul I, o luxație ocazională care provoacă tulburare temporară în articulație, până la gradul IV, în care întoarcerea tibiei este severă, iar patela nu poate fi realiniată manual. Gradele severe de luxație patelară pot necesita operații chirurgicale.
 • Şuntul portosistemic (PSS): Este un flux anormal de sânge între ficat și corp. Aceasta este o problemă, deoarece ficatul este responsabil pentru detoxifierea organismului, metabolizarea nutrienților și eliminarea medicamentelor. Semnele pot include, dar nu se limitează la anomalii neuro-comportamentale, lipsa poftei de mâncare, hipoglicemia (scăderea nivelului de zahăr din sânge), probleme gastrointestinale intermitente, probleme ale tractului urinar, intoleranță la medicamente și creștere accentuată. Semnele apar, de obicei, înainte de vârsta de doi ani. Chirurgia corectoare poate fi utilă ca tratament pe termen lung, precum și o dietă specială.
 • Atrofia retiniană progresivă (PRA): o tulburare degenerativă a ochilor. Orbirea cauzată de PRA este un proces lent care rezultă din pierderea fotoreceptorilor din spatele ochiului. PRA este detectabil cu ani înainte ca, câinele să prezinte semne de orbire. Stăpânii lor trebuie să aibă certificări anuale efectuate de un oftalmolog veterinar.
 • Hipoglicemie: Ca mulți câini mici, bichonii maltezi pot suferi de hipoglicemie, mai ales atunci când sunt pui. Hipoglicemia este cauzată de scăderea zahărului din sânge. Unele dintre semne pot include slăbiciune, confuzie și episoade asemănătoare crizelor. Dacă câinele tau este susceptibil la acest lucru, discută cu medicul veterinar despre opțiunile de prevenire și tratament.
 • Traheea cedată: Traheea, care transportă aerul în plămâni, tinde să cedeze cu ușurință. Cel mai comun semn al unei trahee cedate este o tuse cronică, uscată și aspră. Traheea cedatã poate fi tratatã medical sau chirurgical.
 • Strănutul invers: Această problemã este uneori confundată cu o trahee cedatã. Aceasta este o problemã mai puțin gravă și durează doar câteva minute. Strănutul invers apare în special atunci când câinele este emoționat sau încearcă să mănânce sau să bea prea repede. De asemenea, poate apărea atunci când există polen sau alte iritante în aer. Acest lucru poate fi foarte înspăimântător pentru un bichon maltez, dar de îndată ce se calmează, strănutul se oprește.

Bichon maltez: îngrijire

Bichonii Maltezi se bucură întodeauna de o plimbare regulată sau de o joacă în aer liber. Ei rămân adesea jucăuși chiar și la o vârstă înaintată. Deoarece sunt activi în interior, nu sunt necesare prea multe exerciții pentru a se menține în stare bună. De regulă, așteaptă până când bichonul tău are vârsta de 8 luni pentru a merge pe distanțe lungi cu el, deoarece oasele sale încă se dezvoltă. Lasă cătețul să se joace în propriul ritm în curtea împrejmuită până când acesta este matur și apoi du-l la veterinar pentru o verificare. Bichonii maltezi sunt cu siguranță câini de apartament și nu tolerează prea bine căldura excesivă sau frigul.

Bichon Maltez: hrănire

Cantitate zilnică recomandată: 1/4 până la 1/2 cești de hrană uscată de înaltă calitate pe zi, împărțită în două mese. Ai grijă ca bichonul tău să nu se îngrașe, prin măsurarea hranei sale și hrănirea de două ori pe zi. Unii câini au sisteme digestive delicate și pot fi mofturoși. Probleme de alimentație pot să apară daca aceștia au probleme cu dinții sau cu  gingiile. Dacă patrupedul tau arată disconfort atunci când mănâncă sau după masă, du-l la veterinar pentru a-l verifica. Notă: Cât mănâncă câinele adult depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multã hranã comparativ cu unul mai puţin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumperi face, de asemenea, o diferență – cu cât mâncarea este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesară, fără ca tu, să fii nevoit să îi verifici constant castronul.

Bichon Maltez: culoarea blănii și întreținerea

Blana bichonului maltez este albă, catifelată, și dreaptă, ajungând până la sol. Aceștia nu au substratul tipic ca multe alte rase de câini și nu năparlesc prea mult. Pe de altă parte, blana acestora se murdarește foarte ușor. Piaptănă zilnic blana bichonului tău și, de obicei, fă-i baie săptămânal.

Ar trebui să verifici adesea urechile bichonului pentru a te asigura că sunt curate. Uneori este necesar să îndepărtezi părul care crește în canalul urechii. Dacă observi o acumulare de ceară, roșeață sau un miros neplăcut, sau dacă câinele își scarpină urechile și-și scutură capul, du-l la veterinar pentru a te asigura că nu are o infecție a urechii. Cei mai mulți proprietari își iau câinii la un profesionist la fiecare patru până la șase săptămâni pentru o baie, periat, tuns, tunderea unghiilor și curățarea urechii. Menținerea unui chip curat este important atât pentru sănătate, cât și pentru aspect. Mucusul și secreția de la ochi tind să se acumuleze în părul care crește în jurul ochilor și pot apărea probleme oculare dacă nu cureți zona în mod regulat.

Apariția lacrimilor este ceva comun, ca urmare a problemelor la ochi sau chiar a alergiilor alimentare. Deoarece bichonii sunt predispuși la o serie de boli oculare, cel mai bine este ca medicul veterinar să-ți verifice câinele. Periază dinții bichonului de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Îndepărtează unghiile o dată sau de două ori pe lună. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Bichon Maltez: relația cu copii și alte animale

Bichonul maltez se descurcă cel mai bine într-o casă cu copii mai mari sau adulți liniștiți, care îi vor trata cu grija de care are nevoie. Bichonul se bucură de compania altor câini, atâta timp cât își primește atenția cuvenită din partea proprietarului său. Cu introduceri și instruire adecvate, bichonul se poate alătura pisicilor și altor animale.

Misiunea BucuriaCasei

Totul a început în 2010 când ne-am dorit să cumpărăm un pui de Bichon Maltez și ne-am dat seama cât de complicat este pentru o persoană simplă să reușească să intre în posesia unui exemplar din rasa Bichon Maltez. Atunci am realizat că sunt foarte mulți oameni care trec prin acest proces foarte delicat și ne-am decis să înființăm o agenție care să ofere consultanță și să vină în sprijinul persoanelor care își doresc să cumpere un câine.

Misiunea noastră este cu adevărat îndeplinită atunci când vă aducem noul membru al familiei și suntem martori la valul de bucurie și entuziasm cu care îl înconjurați.

Cum puteți să cumpărați un pui de Bichon Maltez?

Odată hotărâți că rasa Bichon Maltez este cea pe care v-o doriți, nu rămâne decât să luați o decizie în privința sexului, culorii și să ne transmiteți comanda. Cățeii din rasa Bichon Maltez sunt disponibili pe alb imaculat.

Transmiterea comenzii se poate realiza apăsând butonul transmite comanda fermă.

Plata se va realiza în două tranșe: avans 200 lei la realizarea comenzii și diferența în momentul primirii câinelui. Modalitățile de plată acceptate sunt: online cu cardul (recomandat), cash sau transfer bancar. Totodată puteți opta pentru serviciul de plată în până la 12 rate fără dobândă.

Livrarea câinelui se va realiza respectând pe cât posibil termenul estimat de livrare în momentul plasării comenzii. Putem facilita transportul câinelui în marile orașe ale țării, precum: Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, BrăilaBucurești, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara. 

Avantajele cumpărării unui Bichon Maltez:

 • carnet de sănătate cu vaccinuri și deparazitări interne realizate conform vârstei câinelui;
 • pașaport internațional;
 • factură fiscală;
 • garanție medicală;
 • posibilitate de retur;
 • transport în marile orașe.
 • Energie
 • Afecțiune
 • Activitate
 • Dresaj
 • Prietenie alți câini
 • Prietenie străini
 • Pază
 • Protecție
 • Îngrijire
3

Sumar

Origine: Italia
Greutate: 2 – 3 kg
Înălțime: 20 – 25 cm

Sending
User Review
4 (3 votes)
1
Bine ați venit la BucuriaCasei :) Cum vă putem ajuta?
Powered by