Ciobănesc de Berna de vânzare

Dogaroiu Adriana

Multumim mult de tot pentru noul si minunatul membru al familiei, Yoyo, un caniche pitic apricot superb! Multumim pentru colaborare, pentru promtitudine si seriozitate! Yoyo este bucuria casei♥️!! Recomand cu mare incredere si drag!

02/12/2019

Ana-Maria Tresca

Foarte seriosi si profesionisti!

18/08/2019

Iris Irina

Servicii profesionale, oameni de suflet şi mai ales răbdători. Am întârziat la punctul de livrare şi cu toate acestea, mi s-a vorbit frumos şi am avut parte de înțelegere. Un alt serviciu ce mi-a fost de ajutor, a fost posibilitatea de a plăti în rate.… Read more „Iris Irina”

16/11/2019

Mozacu Ionela Adriana

Va multumim din suflet ca ne-ați oferit un basset haund foarte jucăuș ,deștept foc și ascultător …va dorim multă sanatate și la mai multe zâmbete fericite … nu las mai da pe nimic 🤗🤗😊recomand cu încredere încercați și nu o sa va pare rău 🐶🤗😊

11/09/2019

Costel Viorel Grigoras

serviciul impecabil.calitatea superioară a puiuțului.

24/10/2019

Cristina Rosca

Recomand Bucuria Casei 

05/06/2019

Atodiresei Carmen Elena

Sunt deosebit de serioși, tocmai am primit un Beagle tricolor, adus din UK. Mulțumesc din suflet pt bijuteria trimisă. Bucuria Casei, sunteți deosebiți!! 😘😘😘💕💕

01/09/2019

Liliana Rotaru

Mulțumim mult,de apreciat corectitudinea si seriozitatea dumneavoastra,recomand cu incredere!

02/10/2019

Adriana Tatu

Recomand cu încredere. Au dat dovada de profesionalism, dedicare și multa seriozitate. The Best! 🏆🥇

15/08/2019

Andreea Gheorghe

Un website si un personal foarte profi! Suntem foarte bucurosi de alegerea facuta❤️

yorkshire-terrier-toy
28/09/2019

Gavril Rusu

Isi onoreaza promisiunile si intradevar aduc bucurie in casa! 

04/07/2019

Andreea Claudia Godja

I strongly recommend it. They brought joy in my life. 💚

27/11/2019

Roxana Rîbu

Misiune incheiata cu succes: catelusul asteptat a ajuns cu bine la noi -si la el– acasa! Impresionanta grija celor de la Bucuria Casei care, se simte si se vede, nu „livreaza marfa” ci aduc bucurie, o comunicare excelenta care inspira multa incredere, din primul moment.… Read more „Roxana Rîbu”

bichon maltez
16/10/2019

Larisa Andreea

Va multumesc pentru bucuria din viata noastra, recomand cu incredere Bucuria Casei ! 🐕

15/07/2019

Ioana Alina Raducanu

Recomand cu toată încrederea „Bucuria Casei”. Foarte seriosi si prompti. Oameni care se dedica 100% pentru a vedea mulțumirea si fericirea pe fata clienților.

06/06/2019

Cezar Birlogeanu

Recomand. Au fost prompti si corecti. Au respectat tot ce am stabilit initial.

12/12/2019

Ciprian Cristina Pop

seriozitate si angajament chiar daca am vorbit de la mii de kilometri departare! multumim pentru bucuria prin care a ti facut o familie fericita!

16/07/2019

Dumitru Panturu

Va multumesc pentru serviciile oferite si doresc sa va felicit inca o data pentru profesionalismul de care dati dovada. Placerea de a va cunoaste si de a colabora cu dvs. a fost de partea mea si cu siguranta va voi recomanda tuturor prietenilor si cunoscutilor.… Read more „Dumitru Panturu”

06/04/2019

Marina Farcaș

Proaspat sosita! ❤️❤️ Numele ei este Kira si este minunata! Va multumesc din suflet pentru rabdarea si profesionalismul vostru, chiar daca am vorbit de la mii de kilometrii, totul a mers perfect! Micuta este plina de energie si ne-am atasat de ea de la prima vedere! Am… Read more „Marina Farcaș”

11/08/2019

Cristiana Florea

Recomand cu incredere BucuriaCasei . La noi a sosit o minune nu un catel . Va multumim din suflet pentru rabdarea si seriozitatea dvs . Puiutul nostru Ozzy din prima secunda sa acomodat cu noi ! 🤗🤗

04/11/2019

Termen estimativ de livrare:
3 luni

reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa Ciobănesc de Berna, de la transmiterea comenzii


La BucuriaCasei este ok să te răzgândești 🙂

poți renunța la comandă în primele 14 zile dacă nu ai primit cățelul, iar avansul îți va fi restituit

Ultimul preț pentru pui rasa Ciobănesc de Berna


1750 lei

TRANSMITE COMANDA keyboard_arrow_right

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Beneficiile unui Ciobănesc de Berna în viața copilului

Copii care cresc alături de un Ciobănesc de Berna se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Ciobănesc de Berna în viața familiei

Prezența unui Ciobănesc de Berna este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere

Anunțuri Ciobănesc de Berna de vânzare

Ciobănesc de Berna: rasa

Ciobănescul de Berna, numit afectuos Berner (și cunoscut sub numele de Berner Sennenhund în patria elvețiană), este recunoscut instantaneu cu blana lui strălucitoare, tricoloră și „crucea elvețiană” albă pe piept. Sub acea blană frumoasă se află un câine robust, potrivit pentru lucrările grele.

Bernerul a fost inițial o parte vitală a vieții fermei, servind pentru a conduce vite, a proteja familia și a trage căruțe încărcate cu mărfuri pentru a putea fi vândute în satele din apropiere. Deși sunt muncitori buni, ei aproape au dispărut la începutul secolului XX, când alte mijloace de transport au devenit accesibile fermierilor. Din fericire, o mână de fani au căutat să păstreze rasa.

Pe lângă faptul că este izbitor de chipeș, Bernerul are un temperament minunat. Acești câini sunt cunoscuți pentru că sunt fideli, afectuoși, dornici să ofere plăcere și inteligenți. Sunt ușor de dresat, dacă le oferi timp să analizeze ceea ce dorești să facă.

Ciobănescul de Berna este calm, dar sociabil, și uneori chiar un pic nebun atunci când se joacă cu familia. Se descurcă bine cu copiii de toate vârstele și cu adulții, dar nu sunt o alegere bună pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau nu au o curte mare, închisă, pentru a se juca. Bernerul trebuie să locuiască cu familia sa. Sunt cei mai fericiți când pot participa la toate activitățile familiei.

Deoarece a fost crescut ca un câine de lucru, Bernerului îi place să învețe și poate fi ușor de dresat. Întrucât sunt foarte mari, de obicei aproximativ 45 de kilograme, atunci când sunt maturi, se recomandă o pregătire timpurie de obediență și socializare. Proprietarii potențiali ar trebui să știe că Bernerul este lent la maturizeze, atât fizic, cât și mental; pot rămâne cățeluși ceva timp. În plus, Ciobănescul de Berna este cunoscut că are o personalitate „moale”; sentimentele lor sunt ușor de rănit și nu răspund bine la corecții dure.

În ciuda frumuseții și temperamentului lor excelent, sau poate datorită acestor calități, Ciobănescul de Berna are adesea o durată de viață scurtă.

Ciobănesc de Berna: scurt istoric

O rasă străveche, Molosser, se remarcă ca fiind cea mai versatilă, călătoare și influențată în dezvoltarea unei varietăți de câini de tip Mastiff, inclusiv Ciobănescul de Berna.

Se crede că cele patru rase Elvețiene Sennenhund (Appenzeller Sennenhund, Entlebucher Sennenhund, Greater Swiss Mountain Dog și Berner Sennenhund) s-au dezvoltat ca încrucișări între câinii de fermă din Alpii Elvețieni și câinii de tip Molosser sau Mastiff pe care romanii i-au adus cu ei când au invadat Alpii în primul secol.

Este posibil ca Bernerul să lucreze la fermele elvețiene de mai bine de 2.000 de ani, ascuns în liniște în exploatații mici din Alpi, unde au tras căruțe, însoțindu-și animalele, stând de pază și oferind proprietarilor o companie loială.

Se știe că până în 1888, doar 36% din populația elvețiană lucra în agricultură și avea nevoie de un câine puternic care putea avea grija de vite și care putea să tragă o căruță plină cu mărfuri. În 1899, elvețienii s-au interesat însă să-și păstreze rasele autohtone și au fondat un club de câini, numit Berna. Membrii au inclus crescători de o varietate de câini de rasă pură.

În 1902, clubul de câini elvețian a sponsorizat un spectacol la Ostermundigen care a atras atenția asupra raselor elvețiene de munte. Doi ani mai târziu, rasele au făcut un mare pas înainte prin mai multe evenimente: la un spectacol internațional de câini organizat la Berna, clubul de câini elvețian a sponsorizat o clasă pentru „câini ciobani” elvețieni, care includea Ciobănescul de Berna. Acesta a fost și primul an în care acești câini au fost denumiți „berneseni”. Și în același an, Swiss Kennel Club a recunoscut Ciobănescul de Berna de rasă.

În timpul Primului Război Mondial, spectacolele și creșterea câinilor au trecut pe plan secund. Dar după război, primii Ciobănești de Berna au fost exportați, mai întâi în Olanda și apoi în Statele Unite – deși rasa nu a fost încă recunoscută de American Kennel Club.

În 1936, doi crescători britanici au început să importe Ciobănești de Berna, iar primul pui Berner s-a născut în Anglia. De asemenea, în 1936, canisa Glen Shadow din Louisiana a importat o femelă și un mascul Berner din Elveția. Până la începutul anului 1937, AKC a trimis lui Glen Shadow o scrisoare în care spunea că Ciobănescul de Berna a fost acceptat ca o nouă rasă în clasa muncitoare.

Al Doilea Război Mondial a întrerupt din nou progresul rasei în afara pământului natal, dar după 1945, importurile și înregistrarea au fost reluate în Statele Unite.

În 1968, a fost fondat Bernese Mountain Dog Club of America, cu 62 de membri și 43 de berneri înregistrați. Trei ani mai târziu, erau peste 100 de membri în club. Între timp, rasa, care a dispărut în Anglia în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost reintrodusă în Marea Britanie.

The Bernese Mountain Dog Club of America a devenit un club membru al AKC în 1981. În 1990, AKC a adoptat standardul actual de Ciobănesc de Berna.

Canise și crescători de Ciobănesc de Berna

Ciobănesc de Berna: dimensiune

Masculii, în medie, au între 63 și 71 de centimetri înălțime și cântăresc între 36 și 52 kilograme. Femelele au o înălțime cuprinsa între 58 și 66 de centimetri și cântăresc între 31 și 43 de kilograme. Indivizii rasei pot fi mai mici sau mai mari.

Ciobănesc de Berna: personalitate

Berna este un câine afectuos, inteligent și alert. De asemenea, este blând, calm și tolerant. Ii place să fie alături de familie și să prospere atunci când este inclus în activitățile familiei. Dimensiunea lor mare este una dintre caracteristicile sale cele mai notabile și, desigur, pregătirea timpurie este esențială pentru a-i învăța cum să se comporte corect în casă și cu oamenii.

Ciobănescul de berna este protector al familiei, deși nu este de obicei agresiv. El se îndepărtează de străini și, în general, este puțin timid, astfel încât expunerea cățelușului Berner la o mare varietate de oameni, animale și situații este importantă.

Temperamentul este afectat de o serie de factori, inclusiv ereditatea, instruirea și socializarea. Puii cu temperamente drăguțe sunt curioși și jucăuși, dispuși să se apropie de oameni și să fie ținuți de ei.

La fel ca orice câine, Ciobănescul de Berna are nevoie de socializare timpurie: expunere la numeroși oameni, puncte de atracție, sunete și experiențe, atunci când este tânăr.

Invitarea în mod regulat a vizitatorilor și ducerea lui în parcuri aglomerate, magazine care permit câinilor și în plimbări pe îndelete să se întâlnească cu alte persoane, îl vor ajuta, de asemenea, să-și lustruiască abilitățile sociale.

Ciobănesc de Berna: sănătate

Ciobăneștii de Berna sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți câinii din aceasta rasă vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș, găsește un crescător bun care îți va arăta documentele pentru sănătate ale părinților cațelului. Certificatele de sănătate demonstrează că un câine a fost testat și recuperat dupa o anumită afecțiune.

 • Cancer: Diverse forme de cancer afectează un număr mare de Ciobănești de Berna și pot provoca moartea timpurie. Simptomele includ umflarea anormală a unei părți a corpului, leziuni care nu se vindecă, sângerare de la orice deschidere a corpului și dificultăți de respirație sau eliminare. Tratamentele pentru cancer includ chimioterapie, chirurgie și medicamente.
 • Displazia de șold este o afecțiune ereditară în care coapsa nu se încadrează bine în articulația șoldului. Unii câini prezintă durere și lamență pe unul sau ambele picioare din spate, dar este posibil să nu se observe niciun semn de disconfort la un câine cu displazie de șold. Pe măsură ce câinele îmbătrânește, se poate dezvolta artrita. Displazia soldului este ereditară, dar poate fi agravată de factorii de mediu, cum ar fi creșterea rapidă datorată unei diete înalte în calorii sau răniri.
 • Displazia cotului: aceasta este o afecțiune ereditară comună câinilor de rasă mare. Se crede că este cauzată de diferite rate de creștere ale celor trei oase care alcătuiesc cotul câinelui, provocând laxitate articulară. Acest lucru poate cauza dureri mari. Medicul veterinar poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a corecta problema sau medicația pentru a controla durerea.
 • Atrofie retiniană progresivă (PRA): Aceasta este o familie de boli de ochi care implică deteriorarea treptată a retinei. La începutul bolii, câinii afectați devin orbi nocturi; ei își pierd vedere în timpul zilei pe măsură ce boala progresează. Mulți câini afectați se adaptează bine viziunii lor limitate sau pierdute, atât timp cât împrejurimile lor rămân identice.
 • Şunt portosistemic (PSS): Aceasta este o anomalie congenitală în care vasele sanguine permite sângelui să ocolească ficatul. Drept urmare, sângele nu este curățat de ficat așa cum trebuie. Simptomele, care apar de obicei înaintea vârstei de doi ani, pot include, dar nu se limitează la anomalii neurocomportamentale, lipsa poftei de mâncare, hipoglicemie (nivel scăzut de zahăr din sânge), probleme gastrointestinale intermitente, probleme ale tractului urinar, intoleranță la medicamente și creștere pipernicită. Chirurgia este de obicei cea mai bună opțiune.
 • Boala Von Willebrand: găsită atât la câini cât și la oameni, aceasta este o afecțiune a sângelui care afectează procesul de coagulare. Un câine afectat va avea simptome precum hemoragii, sângerare gingiilor, sângerare prelungită de la intervenția chirurgicală, sângerare prelungită în timpul ciclurilor de căldură și, ocazional, sânge în scaun. Această tulburare este de obicei diagnosticată între vârsta de trei și cinci ani și nu poate fi vindecată. Cu toate acestea, pot fi utilizate tratamente care includ cauterizarea sau suturarea leziunilor, transfuziile înainte de operație și evitarea medicamentelor specifice.
 • Panosteită: În vârstă de aproximativ cinci până la 12 luni, câinele poate începe să șchiopeteze mai întâi pe un picior, apoi pe altul – apoi șchiopătatul se va opri. De obicei nu există efecte pe termen lung. Odihna și activitatea restrânsă pot fi necesare un timp dacă câinele are dureri. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru Bernerul tău este să il hrănești cu o hrană de înaltă calitate, care nu are prea mult calciu sau un procent prea mare de proteine, ceea ce unii cred că ar putea provoca panosteita. Cere medicului veterinar recomandările sale.
 • Dilatarea gastrică: Aceasta este o afecțiune care pune viața în pericol și care poate afecta un Ciobănesc de Berna, mai ales dacă este hrănit cu o masă mare pe zi, mănâncă rapid, bea mari cantități de apă și apoi face exerciții viguroase după masă. Unii consideră că multe mese pe zi și tipul de hrană ar putea fi, de asemenea, factori pentru dilatare. Această problemă apare mai frecvent la câinii mai în vârstă, dar poate apărea la orice vârstă. Dilatarea gastrică apare atunci când stomacul este expandat cu gaz sau aer și apoi răsucit. Câinele nu poate să râgâie sau să vomite pentru a scăpa de excesul de aer din stomac, iar revenirea normală a sângelui la nivelul inimii este împiedicată. Tensiunea arterială scade și câinele intră în șoc. Fără atenția medicală imediată, câinele poate muri. Poate fi suspectat de dilatare gastrică, atunci când câinele tău are un abdomen dilatat, salivează excesiv și râgâie fără să vomite. De asemenea, el poate fi neliniștit, deprimat, letargic și moale, cu un ritm cardiac rapid. Este important ca animalul tău să ajunga la veterinar cât mai curând posibil. Există unele indicii cum că dilatarea gastrică se moștenește, deci este recomandată castrarea câinilor care dezvoltă această afecțiune.

Magazin online cu produse pentru Ciobănesc de Berna

Ciobănesc de Berna: îngrijire

Ciobăneștii de Berna nu sunt potriviți pentru viața de apartament. Cea mai bună alegere este o casă cu o curte mare, închisă. Deoarece Bernerul este un câine de lucru, are multă energie. Pe lângă jocul în curte, are nevoie de minimum 30 de minute de exerciții viguroase în fiecare zi; de trei ori această sumă menține acest câine robust în condiții de top.

Cu blana sa groasă și frumoasă, Bernerul este o potrivire naturală pentru climele reci. Ȋi place să se joace pe zăpadă. Nu îi permite să facă exerciții intense atunci când este extrem de cald; limitează exercițiul doar dimineața devreme sau seara, când este mai frig.

Va trebui să ai grijă specială dacă crești un cățel Berner. La fel ca mulți câini de rasă mare, bernerii cresc rapid între vârsta de patru și șapte luni, făcându-i susceptibili la tulburări osoase și leziuni. Se descurcă bine pe o dietă de înaltă calitate, scăzută în calorii, care îi împiedică să crească prea repede.

În plus, nu lăsa cățelul să alerge și să se joace pe suprafețe dure (cum ar fi trotuarul), să sară excesiv sau să tragă sarcini grele până când nu are cel puțin doi ani și articulațiile sale sunt complet formate. Jocul normal pe iarbă este bun.

Ciobănesc de Berna: hrănire

O dietă pentru Ciobănescul de Berna ar trebui să fie formulată pentru o rasă de dimensiuni mari, cu necesități mari de energie și exerciții fizice. Te rugăm să consulți medicul veterinar sau nutriționistul profesional pentru sfaturile despre hrănire. Nevoile sale alimentare se vor schimba pe măsură ce crește. Rămâneți la curent cu aceste cerințe nutriționale.

Notă: Cât mănâncă câinele depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multa hrană, decât unul mai puțin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumpărați face, de asemenea, o diferență  – cu cât mâncarea pentru câini este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesară, fără ca tu, să fii nevoit să îi verifici constant castronul.

Ciobănesc de Berna: culoarea blănii și perierea

Blana Ciobănescului de Berna este superbă: o blană dublă groasă. Majoritatea corpului bernerului este acoperit cu păr negru, cu ruginiu și alb strălucitor. De obicei, există un marcaj albu pe piept, care arată ca o cruce inversată, o vâlvătaie albă între ochi și pe vârful cozii.

Frumusețea are totuși un preț și, în acest caz, Bernerului îi cade foarte mult blana. Cade moderat tot anul, și puternic primăvara și toamna. Periajul de mai multe ori pe săptămână ajută la reducerea cantității de păr din jurul casei și menține blana curată și fără încurcături. Scăldarea periodică, la fiecare trei luni de zile, va menține aspectul îngrijit.

Periază dinții câinelui de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Îndepărtează unghiile o dată sau de două ori pe lună. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Ciobănesc de Berna: relația cu copii și alte animale

Ciobănescul de Berna este un animal de companie excelent și este de obicei blând și afectuos cu copiii care sunt amabili și atenți cu animalele. Fiind atât de mari, pot să accidenteze din greșeală copii mici.

Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supraveghezi întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea câinelui. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil.

Bernerul se înțelege bine cu alte animale de companie, deși este mai mare diferența de dimensiune, astfel încât trebuie să existe mai multă supraveghere și pregătire necesară pentru a menține toată lumea în siguranță.

Rase de câini

feb. 07
Bichon Bolognez de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Westie de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Tosa Inu de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Teckel de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Spitz Japonez de vânzare

Termen estimativ de livrare:3 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Shar Pei de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

Deschide WhatsApp
1
Doriți ajutor?
Doriți mai multe informații despre Ciobănesc de Berna de vânzare? Vă putem ajuta cu drag! :)