Câini de curte Câini de talie mare

Cane Corso de vânzare

Ultimul preț pentru pui rasa Cane Corso

1850 lei

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Rezervă acum un pui rasa Cane Corso


Transmite comanda

* plata va fi acceptată numai după ce reprezentantul nostru vă va contacta pentru confirmarea comenzii.

Yorkshire Terrier de vanzare

 

Întrebări frecvente


Părerea ta contează!


Beneficiile unui Cane Corso în viața copilului

Copii care cresc alături de un Cane Corso se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Cane Corso în viața familiei

Prezența unui Cane Corso este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere.

Cane Corso: rasa

Rasa Cane Corso (Corso pe scurt) este o rasă de câini potrivită pentru o persoană care dorește să aibă un companion și care să îi poată oferi dragostea de care are nevoie. El este un câine de familie. Nu te aștepta să se împrietenească cu toți cei pe care îi întâlnește: nu are interes pentru oameni sau alte animale în afara familiei sale, dar cei din familie vor avea loialitatea și protecția neconditionată.

Dă-i acestui câine ceva de făcut. El nu dorește să se întindă toată ziua și își va găsi propria “lucrare” de făcut, dacă nu o oferi: de obicei, sare gardul și latră la trecători, săpă găuri până în China sau roade mobilierul tău. Dacă ai o fermă, acesta te va ajuta cu animalele.

Cane Corso: scurt istoric

Corso este unul dintre câinii de tip Mastiff. Acesta a fost dezvoltat în Italia și se spune că este descendent al câinilor romani de război. El a evoluat mai puțin decât vărul său, Mastiff Napoletan, și a fost creat pentru a vâna, a păstra proprietatea și a fi o mână de ajutor pentru fermă.

Cuvântul “cane”, desigur, este latinescul pentru câine și derivă din cuvântul “canis”. Cuvântul “corso” poate proveni din “cohors”, care înseamnă bodyguard sau din “corsus”, un vechi cuvânt italian, care înseamnă robust.

Rasa s-a decimat deoarece agricultura a devenit mai mecanizată și s-a apropiat de dispariție, dar începând cu anii 1970, crescătorii de câini au lucrat pentru a reconstrui Corso. Societatea Amatori Cane Corso a fost înființată în 1983, iar Federația Cynologique Internationale a recunoscut rasa în 1996.

Un bărbat numit Michael Sottile a importat primul câine din rasa Corso în Statele Unite în 1988, urmat de un al doilea în 1989. Asociația Internatională Cane Corso a fost înființată în 1993. În cele din urmă, această rasă a fost recunoscută de catre American Kennel Club în anul 2010. Rasa este în prezent guvernată de Asociația Cane Corso din America.

Cane Corso: dimensiune

Corso este un câine mare, musculos. Masculii au între 64 si 69 cm înălțime iar femelele de la 60 la 66 cm. Greutatea este proporțională cu înălțimea și variază de obicei între 41 și 54 de kg.

Cane Corso: personalitate

Istoria descrie Cane Corso ca fiind un câine care are un “temperament viguros, gata să răspundă oricăror provocări”. Acest tip de temperament poate fi ca o sabie cu două tăișuri. Cu un proprietar încrezător și consecvent, care oferă un bun antrenament și împiedică câinele să se prostească, Corso poate fi un câine de familie excelent care nu este niciodată în mod inadecvat agresiv, dar în mâinile greșite poate deveni agresiv și poate constitui un pericol pentru public.

Idealul Corso este docil și afectiv față de familia sa, inclusiv copii. Pentru a ajunge la acel punct necesită socializare și formare de la o vârstă fragedă. Acest câine nu se va descurca bine într-o casă cu cineva care se teme sau nu îi plac câinii sau nu reușește să gestioneze un câine mare.

Corso este foarte inteligent. Combin-o cu natura lui autoritară și este ușor să vezi cum ar putea ajunge să domine gospodăria. Te va testa pentru a vedea cât de departe poate merge. Este important să îl informezi încă de la început care sunt regulile și să te asiguri că toți membrii familiei înțeleg și ei regulile. Instituiește politica “nimic în viață nu este gratis”, cerându-i să execute o comandă, cum ar fi “stai” sau “culcat”, înainte de a-l recompensa cu o masă sau o jucărie.

Conducerea fermă nu înseamnă lovirea câinelui. Acest lucru nu numai că trimite un mesaj greșit, dar poate fi și periculos cu un câine mare și puternic. Corso înțelege tonul vocii și răspunde bine la laude și recompense atunci când a făcut ceva ce îți place, precum și la corecții rapide și la aplicarea coerentă a regulilor atunci când nu îți place ce face. Fiind liniștit, vei avea mult mai mult de câștigat cu acest câine decât atunci când ești furios. Consistența îi va permite să se relaxeze și să știe că ești la conducere.

Ajuta-l pe tânărul Corso să-și dezvolte încrederea lăsându-l sa petreacă un timp singur. La fel ca orice câine, Corso are nevoie de socializare timpurie, expunerea la numeroși oameni, viziuni, sunete și experiențe, în mod ideal, înainte de a avea patru luni. Socializarea te ajută să te asiguri că acesta crește pentru a fi un câine bun, fără teamă de străini, copii, alte animale sau dacă este lăsat singur atunci când este necesar. Fără multă experiență a lumii, el poate deveni cu ușurință fricos sau agresiv. Cu cât socializează mai mult, cu atât mai bine îi vei putea determina comportamentul normal și ce acțiuni îi vor cere să răspundă într-un mod protectiv.

Potrivit standardului italian de rasă, Corso ar trebui să fie indiferent când este abordat și ar trebui să reacționeze doar când există o amenințare reală. Corso este o rasă de lucru și este obligată să funcționeze sub un nivel ridicat de stres. Un Corso care nu-și poate menține temperamentul dictat în situații stresante este unul cu temperament incorect pentru rasă.

Cane Corso: sănătate

Cane Corso sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți câinii vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Corso poate fi predispus la displazia șoldului; dereglări ale pleoapelor, cum ar fi entropion, ectropion; demodecia (care poate fi ereditara); și torsiunea gastrică.

Crescătorii ar trebui să aibă autorizații de sănătate actualizate, care să ateste că părinții cațelului nu au boli oculare și displazie de șold. Certificările ar trebui să fie sub forma unui examen de ochi de către un specialist.

Cane Corso: îngrijire

Această rasă necesită multă activitate fizică pentru a rămâne în formă. Planuieste să-l iei pentru o plimbare de cel putin 2 km, dimineața și seara, în fiecare zi. Dacă îți place să mergi cu bicicleta, obține un atașament care îi va permite să alerge alături de tine. Sistemul lor musculo-scheletic nu este dezvoltat până la vârsta de 18 luni, astfel încât în timp ce au nevoie de mai multe plimbări pentru a-și arde energia cățelușului, aceste plimbări ar trebui să fie mai scurte și mai lente.

Pentru stimularea mentală, oferă acestui câine un loc de muncă. O slujbă bună pentru un Corso include creșterea animalelor, învățarea unor trucuri, practicarea abilităților de ascultare sau implicarea într-un sport canin. Petrece cel puțin 20 de minute pe zi pentru aceste tipuri de activități. Nu permite niciodată unui Corso să fie liber. Un gard solid și sigur este o necesitate.

Cane Corso: hrănire

Cantitatea zilnică recomandată: 4 până la 5 cești de hranã uscată de calitate pe zi, împărțită în două mese. Notă: Cât mănâncă câinele adult depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multã hranã comparativ cu unul mai puţin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumpărați face, de asemenea, o diferență – cu cât mâncarea este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesarã, fãrã ca dvs, sã fiţi nevoit sã îi verificaţi constant castronul. Păstrează-l în formă bună, cântărindu-i mâncarea și hrănindu-l de două ori pe zi, mai degrabă decât lăsându-i mâncare tot timpul.

Cane Corso: culoarea blănii și îngrijirea

Corso are o blană scurtă, rigidă, cu un substrat ușor. Poate fi de culoare neagră, gri, roșie, albă și poate brunetă. Blana scade puternic de două ori pe an, deci ar trebui să ai un aspirator bun la îndemână. Dacă intenționezi să iți speli în mod regulat companionul, trebuie să îl obișnuiești cu experiența de la o vârstă fragedă. Periază dinții câinelui de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Ar trebui să verifici adesea urechile acestuia pentru a te asigura că sunt curate. Uneori este necesar să îndepărtezi părul care crește în canalul urechii. Dacă observi o acumulare de ceară, roșeață sau un miros neplăcut, sau dacă câinele își scarpină urechile și-și scutură capul, du-l la veterinar pentru a te asigura că nu are o infecție a urechii. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Cane Corso: relația cu copiii și alte animale

Când este în mod corespunzător crescut, instruit și socializat, Corso poate iubi și protejează copiii, dar este necesar să fie ținut în lesă. Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supravegheați întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea câinelui. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil. Corso se poate alătura altor câini sau pisici dacă este crescut cu ei, dar probabil va vedea animale ciudate ca pradă și va face tot posibilul pentru a le ucide. Este esențial să poți proteja animalele vecinilor de el. Acesta este un alt caz în care socializarea este o necesitate. Cane Corso ar trebui să învețe de la o vârstă fragedă să rămână calm în prezența altor câini. Dacă obții un al doilea câine, fie un alt Cane Corso, fie o altă rasă, este mai bine să alegi unul de sex opus.

Misiunea BucuriaCasei

Totul a început în 2010 când ne-am dorit să cumpărăm un pui de Cane Corso și ne-am dat seama cât de complicat este pentru o persoană simplă să reușească să intre în posesia unui exemplar din rasa Cane Corso. Atunci am realizat că sunt foarte mulți oameni care trec prin acest proces foarte delicat și ne-am decis să înființăm o agenție care să ofere consultanță și să vină în sprijinul persoanelor care își doresc să cumpere un câine.

Misiunea noastră este cu adevărat îndeplinită atunci când vă aducem noul membru al familiei și suntem martori la valul de bucurie și entuziasm cu care îl înconjurați.

Cum puteți să cumpărați un pui de Cane Corso?

Odată hotărâți că rasa Cane Corso este cea pe care v-o doriți, nu rămâne decât să luați o decizie în privința sexului, culorii și să ne transmiteți comanda. Cățeii din rasa Cane Corso sunt disponibili în varietățile negru, tărcat și albastru.

Transmiterea comenzii se poate realiza apăsând butonul transmite comanda fermă.

Plata se va realiza în două tranșe: avans 200 lei la realizarea comenzii și diferența în momentul primirii câinelui. Modalitățile de plată acceptate sunt: online cu cardul (recomandat), cash sau transfer bancar. Totodată puteți opta pentru serviciul de plată în până la 12 rate fără dobândă.

Livrarea câinelui se va realiza respectând pe cât posibil termenul estimat de livrare în momentul plasării comenzii. Putem facilita transportul câinelui în marile orașe ale țării, precum: Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, BrăilaBucurești, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara. 

Avantajele cumpărării unui Cane Corso:

 • carnet de sănătate cu vaccinuri și deparazitări interne realizate conform vârstei câinelui;
 • pașaport internațional;
 • factură fiscală;
 • garanție medicală;
 • posibilitate de retur;
 • transport în marile orașe.
 • Energie
 • Afecțiune
 • Activitate
 • Dresaj
 • Prietenie alți câini
 • Prietenie străini
 • Pază
 • Protecție
 • Îngrijire
3.1

Sumar

Origine: Italia
Greutate: 40 – 50 kg
Înălțime: 60 – 69 cm

Sending
User Review
5 (1 vote)
Open chat
1
Bine ați venit la BucuriaCasei :) Cum vă putem ajuta?
Powered by