Câini de curte Câini de talie medie

Border Collie de vânzare

Ultimul preț pentru pui rasa Border Collie


1650 lei

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Rezervă acum un pui rasa Border Collie


Transmite comanda

* plata va fi acceptată numai după ce reprezentantul nostru vă va contacta pentru confirmarea comenzii.

Yorkshire Terrier de vanzare

 

Întrebări frecvente


Părerea ta contează!


Beneficiile unui Border Collie în viața copilului

Copii care cresc alături de un Border Collie se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Border Collie în viața familiei

Prezența unui Border Collie este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere.

Border Collie: rasa

Dacă ai avut vreodată plăcerea de a urmări o turmă de oi, pastorată de către un câine Border Collie, știi că te uiți la un meseriaș, priceput pentru a manevra oile exact acolo unde păstorul vrea să le ducă.

Border Collie este un câine de dimensiuni medii, de 13-20 kg, care posedă o cantitate aparent supranaturală de energie și rezistență, o rezistență care s-a dezvoltat atunci când trebuia să lucreze toată ziua pe dealurile și văile Scoției, care uneori parcurge și 80 de km sau mai mult pe zi. Când vine vorba de câinele de lucru ideal, nu există altul mai bun decât un Border Collie.

Dacă există o parte întunecată a energiei și a atitudinii workaholice a rasei Border Collie, aceasta iese la suprafata atunci când este adus într-o familie care nu-l înțelege. Nu este un câine care sa stea toata ziua pe canapea. El nu vrea să fie răsfățat. El dorește și are nevoie de un loc de muncă. Menținerea vigilenței mentale și fizice intense este epuizantă, chiar și exasperantă, unui proprietar sau unei familii care dorește un animal de familie care nu are nevoie de îngrijire.

Border Collie este un câine pastoral, ceea ce înseamnă că are o nevoie copleșitoare de a aduna o turmă. El trebuie să aibă o sarcină, fie că este vorba de ovine sau de a concura cu alți câini. O plimbare sau un joc în fiecare zi nu este o activitate suficientă pentru un Border Collie. Inteligența și natura sa maleabilă îl fac un caine ușor de dresat. Este sensibil și, potrivit celor care îl cunosc bine, are o abilitate extraordinară de a ști ce îi vei cere înainte să deschizi gura. Dacă este bine socializat și antrenat timpuriu, el se poate adapta la aproape orice situație.

Proprietarul sau familia care dorește să socializeze și să instruiască în mod corespunzător un Border Collie, va găsi un partener sufletesc în această rasă inteligentă, sensibilă.

Border Collie: scurt istoric

Strămoșii rasei Border Collie au aparut atunci când oamenii din Marea Britanie de astazi au început pentru prima dată să folosească câini pentru a ajuta la paza oilor. La frontiera dintre Scoția și Anglia, acest câine a devenit unul dintre cele mai valoroase bunuri ale ciobanilor.

Tipul a variat, în funcție de teren sau de activitatea necesară în fiecare regiune. Acești câini de câmp au devenit asociați cu regiunile lor specifice. Numele Border Collie reflectă patrimoniul său parțial scoțian: cuvântul collie, care se referă la ciobănești, este derivat din dialectul scoțian.

În 1860, ciobănescul scoțian a fost prezent la al doilea show canin care a avut loc vreodată în Anglia. Într-o excursie la Balmoral, după o scurtă perioadă de timp, regina Victoria a văzut unul dintre câini și a devenit un entuziast al rasei. În 1876, R.J. Lloyd Price a adus 100 câini sălbatici la Palatul Alexandra din Londra pentru o demonstrație. Astăzi, Border Collie este recunoscut ca fiind un câine ciobănesc de top. Border Collie a fost recunoscut de Clubul Canin American la 1 octombrie 1995.

Border Collie: dimensiune

Masculii au o înălțime de 48 până la 56 cm și cântăresc între 16-20 kg. Femelele au între 45 și 53 cm și cântăresc între 13-18 kg.

Border Collie: personalitate

Pur și simplu, Border Collie este un dinam. Personalitatea sa este alertă, energică, harnică și inteligentă.  Acestei rase îi place să fie ocupată. De fapt, el trebuie să fie ocupat sau se plictisește, ceea ce duce la un comportament enervant, cum ar fi lătratul, săpatul sau vânătoarea de mașini. Nu este un câine care să stea liniștit pe veranda din față, în timp ce tu savurezi un pahar de limonadă, el se dezvoltă prin activitate. Amintește-ți că el a fost crescut pentru a alerga și a lucra toată ziua. Bineînțeles, Border Collie nu este perfect. El poate fi puternic și independent, iar constrângerea sa la turmă poate deveni greșită. În absența oilor sau a altui tip de serviciu, el este capabil să adune și să alunge copiii sau animalele de companie. El poate deveni, de asemenea fricos sau timid, dacă el nu a fost educat corect atunci când era un mic cățeluș. Cursurile pentru câini și o expunere excesivă la o varietate de persoane, locuri și lucruri ajută la sensibilizarea acestei rase.

Border Collie: sănătate

Border Collie sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți câinii vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș, găsește un crescător bun care îți va arăta documentele pentru sănătate ale părinților cațelului. Certificatele de sănătate demonstrează că un câine a fost testat și recuperat după o anumită afecțiune.

 • Displazia la nivelul șoldului: Aceasta apare destul de frecvent la Border Collie. Mulți factori, inclusiv genetica, mediul înconjurător și dieta, se presupune că contribuie la această deformare a articulației șoldului. Unii câini afectați de această problemă, pot fi capabili să ducă o viață normală, sănătoasă, dar unii ar putea necesita o intervenție chirurgicală pentru a se deplasa cu ușurință.
 • Atrofia retiniană progresivă (PRA): o tulburare degenerativă a ochilor. Orbirea cauzată de PRA este un proces lent care rezultă din pierderea fotoreceptorilor din spatele ochiului. PRA este detectabil cu ani înainte ca, câinele să prezinte semne de orbire. Stăpânii lor trebuie să aibă certificări anuale efectuate de un oftalmolog veterinar.
 • Epilepsia: Aceasta este o afecțiune neurologică care este adesea, dar nu întotdeauna, moștenită. Epilepsia poate provoca convulsii ușoare sau severe, care se pot manifesta ca un comportament neobișnuit (cum ar fi alergarea frenetică) sau chiar prin cădere, membre rigide și pierderea conștiinței. Convulsiile sunt înfricoșătoare de observat, dar prognosticul pe termen lung pentru câinii cu epilepsie idiopatică este, în general, foarte bun. Este important să îți duci câinele la medicul veterinar pentru a diagnostica corect (mai ales că convulsiile pot avea alte cauze) și tratamentul.
 • Anomalia ochiului: Aceasta este o afecțiune moștenită care provoacă modificări și anomalii ale ochiului, care uneori pot duce la orbire. Aceste modificări pot include hipoplazia coroidală (o dezvoltare anormală a coroidelor), colobomul (un defect în discul optic), stafilomul (o subțiere a sclerei) și detașarea retinei. Anomalia ochiului apare, de obicei, în momentul în care câinele are doi ani. Nu există tratament pentru această afecțiune.
 • Alergii: Există trei tipuri principale de alergii la câini: alergii alimentare, care sunt tratate prin eliminarea anumitor alimente din dieta câinelui; alergiile de contact, care sunt cauzate de o reacție la o substanță topică, cum ar fi așternuturile, purici, șampoane pentru câini și alte substanțe chimice; și alergii inhalante, care sunt cauzate de alergenii din aer, cum ar fi polenul, praful și mucegaiul. Tratamentul variază în funcție de cauză și poate include restricții dietetice, medicamente și schimbări de mediu.
 • Osteocondrita disecantă: Această afecțiune ortopedică, cauzată de creșterea necorespunzătoare a cartilajului în articulații, apare de obicei în coate, dar a fost observată și în umeri. Aceasta provoacă o rigidizare dureroasă a articulației, până la punctul în care câinele nu-și poate îndoi cotul. Aceasta poate fi detectată la câini încă de la vârsta de patru până la nouă luni. Alimentarea poate contribui la dezvoltarea acesteia.

Border Collie: îngrijire

În timp ce Border Collie este un câine foarte adaptabil, el se potrivește cel mai bine unui mediu rural. Pentru că are o înclinație spre turmă și urmărire, trebuie să fie protejat de instinctul său pentru a nu urmări mașinile.Indiferent de mediul înconjurător, el necesită în fiecare zi o mare măsură de stimulare mentală și fizică și are nevoie de un proprietar care este dispus și capabil să ofere acest lucru. Dacă ai în vedere această rasă, asigură-te că îi poți oferi o ieșire adecvată pentru energia sa naturală și mintea luminată. Dacă nu ai o fermă cu oi, competițiile de câine sunt o alternativă bună.

Border Collie: hrănire

Cantitatea zilnică recomandată: 1,5 până la 2 cești de hranã uscată de calitate pe zi, împărțită în două mese. Notă: Cât mănâncă câinele adult depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multã hranã comparativ cu unul mai puţin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumpărați face, de asemenea, o diferență – cu cât mâncarea este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesarã, fãrã ca dvs, sã fiţi nevoit sã îi verificaţi constant castronul.

Border Collie: culoarea blănii și îngrijirea

Rasa Border Collie se mândrește cu două tipuri de blană: dură și netedă. Ambele au straturi duble, cu un strat exterior mai gros și un substrat moale. Varianta dură are blană de lungime medie pe picioare, piept și burtă. Varianta netedă are blană scurtă peste tot, de obicei, mai groasă în textură decât cealaltă variantă. Blana lui este cel mai adesea neagră, cu o vâlvătaie albă pe faţă, gât, picioare și vârful cozii, cu sau fără cafeniu. Cu toate acestea, ea poate fi de orice culoare bicoloră, tricoloră, merle sau solidă, cu excepția albului.

Câinele muncitor Border Collie nu este pedant, iar el nu are nevoie de îngrijire excesivă pentru a arăta bine. Blana dublă rezistentă la intemperii are nevoie de periaj săptămânal pentru a păstra bine distribuite uleiurile. O periere mai frecventă în timpul sezonului de năpârlire este o idee bună de a minimiza caderea părului în jurul casei. Faceţi-i baie doar după cum este necesar, de aproximativ patru ori pe lună sau când este foarte murdar sau miroase teribil.

Perierea dinţilor ar trebui să se facă de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, pentru a elimina acumularea de tartru si bacteriile care pândesc în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urâtă.

Tăierea unghiilor trebuie să se facă o dată pe lună, dacă este necesar, și verificarea urechilor o dată pe săptămână pentru murdărie, roșeață sau un miros neplăcut care poate indica o infecție, apoi, șterge-le săptămânal cu un burete de bumbac umezit într-o soluție specială, cu ph echilibrat, pentru a preveni problemele.

Border Collie: relația cu copiii și alte animale

Border Collie este un câine de familie bun, atâta timp cât este crescut în mod corespunzător și primește instruire când este tânăr. El se alătură copiilor și altor animale de casă, deși instinctul său de a păstori îl va face să-i alunge și să latre la copii (în special copiii foarte mici) și la animale, dacă instinctul său de cioban nu este altfel îndreptat. Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supravegheați întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea acestuia. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil.

Misiunea BucuriaCasei

Totul a început în 2010 când ne-am dorit să cumpărăm un pui de Border Collie și ne-am dat seama cât de complicat este pentru o persoană simplă să reușească să intre în posesia unui exemplar din rasa Border Collie. Atunci am realizat că sunt foarte mulți oameni care trec prin acest proces foarte delicat și ne-am decis să înființăm o agenție care să ofere consultanță și să vină în sprijinul persoanelor care își doresc să cumpere un câine.

Misiunea noastră este cu adevărat îndeplinită atunci când vă aducem noul membru al familiei și suntem martori la valul de bucurie și entuziasm cu care îl înconjurați.

Cum puteți să cumpărați un pui de Border Collie?

Odată hotărâți că rasa Border Collie este cea pe care v-o doriți, nu rămâne decât să luați o decizie în privința sexului, culorii și să ne transmiteți comanda. Cățeii din rasa Border Collie sunt disponibili în varietățile negru cu alb și maro cu alb.

Transmiterea comenzii se poate realiza apăsând butonul transmite comanda fermă.

Plata se va realiza în două tranșe: avans 200 lei la realizarea comenzii și diferența în momentul primirii câinelui. Modalitățile de plată acceptate sunt: online cu cardul (recomandat), cash sau transfer bancar. Totodată puteți opta pentru serviciul de plată în până la 12 rate fără dobândă.

Livrarea câinelui se va realiza respectând pe cât posibil termenul estimat de livrare în momentul plasării comenzii. Putem facilita transportul câinelui în marile orașe ale țării, precum: Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, BrăilaBucurești, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara. 

Avantajele cumpărării unui Border Collie:

 • carnet de sănătate cu vaccinuri și deparazitări interne realizate conform vârstei câinelui;
 • pașaport internațional;
 • factură fiscală;
 • garanție medicală;
 • posibilitate de retur;
 • transport în marile orașe.
 • Energie
 • Afecțiune
 • Activitate
 • Dresaj
 • Prietenie alți câini
 • Prietenie străini
 • Pază
 • Protecție
 • Îngrijire
3.7

Sumar

Origine: Marea Britanie
Greutate: 18 – 22 kg
Înălțime: 45 – 56 cm

Sending
User Review
5 (1 vote)
Open chat
1
Bine ați venit la BucuriaCasei :) Cum vă putem ajuta?
Powered by