Shih Tzu de vânzare

Larisa Andreea

Va multumesc pentru bucuria din viata noastra, recomand cu incredere Bucuria Casei ! 🐕

15/07/2019

Márkos Ildikó

Profesionalism 100%! Recomand cu tot sufletul! Am comandat un catel de ciobanesc de berna, dar am primit un ingeras! Multumesc!

07/10/2019

Cristi Hidis

Corectitudine și seriozitate ,recomand cu mare încredere

bulldog francez blue
18/06/2019

Драгош Мункач

Cu ajutorul BucuriaCasei.ro, avem un nou membru in familie, un malamut de 6 luni sanatos si frumos. Vreau sa le multumesc pentru seriozitate si promptitudine si cu siguranta vom apela la ei din nou pe viitor 

18/08/2019

Iris Irina

Servicii profesionale, oameni de suflet şi mai ales răbdători. Am întârziat la punctul de livrare şi cu toate acestea, mi s-a vorbit frumos şi am avut parte de înțelegere. Un alt serviciu ce mi-a fost de ajutor, a fost posibilitatea de a plăti în rate.… Read more „Iris Irina”

16/11/2019

Cristina Kimm

Cel mai minunat cadou pentru intreaga familie! Multumim ca ne-ati adus bucuria in casa!! Multumim, mai ales pentru seriozitate si profesionalism! ❤️

16/03/2019

Magda Marin

Recomand! Felicitări pentru seriozitate și promptitudine! 👍

11/11/2019

Diana Stanila

Ea este Minny bucuria casei noastre si a sufletului nostru!♥️

13/08/2019

Ana Maria Marciu

asteptarea a dat roade… va multumesc si recomand cu incredere❤😘😘

07/07/2019

Irina Petecel Roibu

Aduceti, intr-adevar, bucurie casei. Seriozitatea in orice colaborare, cu atat mai mult cu cat am conversat doar la telefon, fara a ne intalni, este calitatea pe care o apreciez cel mai mult. Cookie este bine, vesel, se joaca cu copiii, papa si, de cele mai… Read more „Irina Petecel Roibu”

caniche toy maro
28/06/2019

Manea Catalin

Recomand din toata inima! Oameni cu suflet care se ocupă cu atentie si daruinta de absolut fiecare detaliu! Sunt mai mult decat mulțumit!!!

27/11/2019

Costel Viorel Grigoras

serviciul impecabil.calitatea superioară a puiuțului.

24/10/2019

Irina Baraboi

O colaborare frumoasa fi usoara. recomand.

20/06/2019

Adriana Tatu

Recomand cu încredere. Au dat dovada de profesionalism, dedicare și multa seriozitate. The Best! 🏆🥇

15/08/2019

Loredana Nicoleta

Mulțumim mult pentru un cățeluș sănătos și fericit! ❤️❤️❤️

06/05/2019

Miha Ela

Mii de multumiri pentru tot ajutorul acordat!!!! Profesionalism si dedicare!!! Pentru cei ce isi doresc un animalut de companie nu ezitati sa apelati la echipa Bucuria Casei!!!

24/07/2019

Mirela Sugaru

Promptitude, seriozitate si iubire pentru sufletelele caselor noastre!

09/07/2019

Stoica Theodora Carla

Recomand cu toata increderea, seriosi , disponibili mereu si mai ales la toate detaliile si intrebarile legate de micut!
Va multumesc din suflet ptr ajutorul acordat si ptr minunea din casa noastră:Bulldog Francez Blue, plin de energie si gata sa primească toata dragostea cel… Read more „Stoica Theodora Carla”

27/11/2019

Andreea Gheorghe

Un website si un personal foarte profi! Suntem foarte bucurosi de alegerea facuta❤️

yorkshire-terrier-toy
28/09/2019

Atodiresei Carmen Elena

Sunt deosebit de serioși, tocmai am primit un Beagle tricolor, adus din UK. Mulțumesc din suflet pt bijuteria trimisă. Bucuria Casei, sunteți deosebiți!! 😘😘😘💕💕

01/09/2019

Termen estimativ de livrare:
2 luni

reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa Shih Tzu, de la transmiterea comenzii


La BucuriaCasei este ok să te răzgândești 🙂

poți renunța la comandă în primele 14 zile dacă nu ai primit cățelul, iar avansul îți va fi restituit

Ultimul preț pentru pui rasa Shih Tzu


1550 lei

TRANSMITE COMANDA keyboard_arrow_right

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Beneficiile unui Shih Tzu în viața copilului

Copii care cresc alături de un Shih Tzu se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Shih Tzu în viața familiei

Prezența unui Shih Tzu este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere

Anunțuri Shih Tzu de vânzare

Shih Tzu: rasa

James Mumsford, un profesor și compozitor american, a descris poate cel mai bine Shih Tzu: „Nimeni nu știe cum au reușit să se amestece vechii câini: “o parte leu, câteva lingurițe de iepure, câteva uncii de pisică, o parte bufon, o parte balerină, un vârf de bătrân, un pic de cerșetor, o lingură de maimuță, o parte pui de focă, o parte ursuleț și, pentru restul, câini de origine tibetană și chineză”.

Shih Tzu este un câine mic, regal, cu plete lungi, abundente, o față distinctivă care topește multe inimi și are o atitudine prietenoasă. Rasa se poate lăuda cu un fond elegant: a fost inițial păstrată de familii regale chineze în timpul dinastiei Ming.

Cu părul lor curgător care mătura pământul, Shih Tzu pare snob, potrivit doar pentru a zăcea într-un palat pe perne de mătase. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Câinii Shih Tzu sunt frumoși, dar sunt, de asemenea, tovarăși prietenoși, plini de viață, devotați.

Personalitatea sa este enorm de atrăgătoare, fiind greu să-i reziști acestei rase. Shih Tzu pur și simplu nu permite nimănui să îl ignore. A fost crescut pentru a fi un tovarăș prietenos – nu vânează, nu are grijă de turmă, nu este paznic. Nu iubește altceva decât să întâlnească și să salute deopotrivă prieteni și străini.

Acest membru al “Toy Group” nu este numai bun și prietenos, dar este foarte adaptabil. Este la fel de potrivit pentru apartamentele din oraș, precum și pentru viața la o fermă de la țară. Adoră copiii și se înțelege cu alte animale. Cu toate acestea, deși Shih Tzu este un câine robust, dimensiunea sa mică îl pune în dezavantaj. Adulții trebuie să supravegheze întotdeauna interacțiunile dintre copii și câini, iar acest lucru este deosebit de important pentru Shih Tzu, pentru a preveni rănirea sa accidentală în timpul jocului dur.

Interesant este că Shih Tzu este uneori numit “câinele de crizantemă”, o poreclă care descrie modul în care părul de pe fața lui crește în toate direcțiile. Arată ca o floare cu nasul în centru.

O caracteristică unică a Shih Tzu este maxilarul lor inferior este puțin mai lat decât cel superior, iar dinții superiori mușcă în interiorul dinților inferiori, mai degrabă decât în ​​exterior, atunci când gura lor este închisă.

Legendele privind Shih Tzu abundă. Se spune că Buddha a călătorit cu un câine mic potrivit cu descrierea unui Shih Tzu. Pe măsură ce povestea se întâmplă, într-o zi, mai mulți tâlhari au venit la Buddha cu intenția de a-l jefui și de a-l ucide. Micul câine s-a transformat într-un leu feroce și i-a facut pe tâlhari să fugă, salvând viața lui Buddha. Leul s-a transformat apoi într-un câine mic iubitor de distracție, pe care Buddha l-a ridicat și l-a sărutat. Punctul alb de pe capul multor Shih Tzu marchează locul unde Buddha și-a sărutat prietenul fidel.

Mulți cred, de asemenea, că câinii Fu, păzitorii templelor budiste, sunt reprezentări ale Shih Tzu.

Shih Tzu: scurt istoric

Originile Shih Tzu sunt străvechi, pline de mister și controversate. Un studiu recent a dezvăluit că Shih Tzu este una dintre cele 14 cele mai vechi rase de câini, iar oasele de câine găsite în China au dovedit că câinii au fost prezenți încă din anul 8.000 î.Hr.

Unii cred că rasa a fost dezvoltată de către călugării tibetani și oferită drept cadouri pentru regalitatea chineză. De asemenea, se speculează că Shih Tzu a fost dezvoltat în China prin încrucișarea altor rase cu Lhasa Apso sau Pekingnese. Indiferent de locul în care s-a dezvoltat rasa – Tibet sau China – este clar că Shih Tzu a fost un însoțitor apreciat din cele mai vechi timpuri. Picturi, artă și scrieri din dinastia Tang din China (618-907 A.D.) înfățișează câini mici similari cu Shih Tzu. Referințele la câini apar din nou în perioada 990 – 994 A.D. în documente, câteva tablouri și sculpturi.

În secolul al XIII-lea, Marco Polo a raportat că împăratul mongol Kubla Khan a ținut câini mici „leu” cu lei de vânătoare antrenați – nu ca pradă, ci pentru a menține calmul leilor. Unii cred că acești câini au fost Shih Tzu.

În timpul dinastiei Ming (1368-1644), familiile regale chineze au ținut câini de tip Shih Tzu, iar câinele de crizantemă au fost menționați în mai multe documente din acea perioadă. Se presupunea că erau câini mici, inteligenți, docili, care semănau puternic cu leii.

Nu se vorbește prea mult despre câinii din documentele din anii 1700 până la începutul anilor 1900, dar multe piese de artă din acea perioadă înfățișează câini mici, pletoși, fericiți.

În 1861, Shih Tzu a devenit popular în Curtea Imperială după ce o concubină regală a devenit împărăteasa Chinei. Unul dintre primele decrete regale ale împărătesei T’zu Hsi a fost acela că oricine chinuia câinii de palat să fie condamnat la moarte. Împărăteasa T’zu Hsi a avut o mare dragoste pentru animale și a desfășurat programe ample de reproducere. În timpul domniei împărătesei T’zu Hsi, Dalai Lama i-a oferit o pereche magnifică de Shih Tzu. Se spune că Shih Tzu aveau propriul lor palat. După moartea ei în 1908, multe familii regale au concurat pentru a produce câini cu cele mai fine blănuri și culori. Din cauza concurenței, practicile de reproducere au fost ținute în secret. Câinii de calitate slabă au fost vânduți pe piață, iar câinii de bună calitate erau adesea dați drept cadouri vizitatorilor străini sau nobililor chinezi.

În 1928, prima pereche de Shih Tzu, a fost adusă în Anglia din Peking de către Lady Brownrigg, soția generalului Quartermaster din China de Nord. În 1933, doamna Hutchins a adus un Shih Tzu din China în Irlanda; acest câine a fost în cele din urmă crescut pentru Lady Brownrigg. Acești trei câini au constituit temelia canișei lui Lady Brownrigg.

Maureen Murdock și Philip Price, nepotul ei, au fost primii care au importat și reprodus Shih Tzu în Statele Unite. Au existat trei cluburi Shih Tzu până în 1960: Asociația Americană Shih Tzu din Florida, Societatea Texas Shih Tzu și Clubul Shih Tzu din America. În 1963, Shih Tzu Club of America și Texas Shih Tzu Society s-au contopit pentru a forma Clubul American Shih Tzu. În 1969, rasa a fost recunoscută de American Kennel Club ca membră a Toy Group.

Canise și crescători de Shih Tzu

Shih Tzu: dimensiune

Masculii și femelele au o înălțime de 23 până la 27 cm  și cântăresc între 4 la 7 kg.

Shih Tzu: personalitate

Toate rasele de câini au un scop. Din punct de vedere istoric, Shih Tzu a fost creat să fie un tovarăș. Pur și simplu acesta dorește să fie alături de tine. Deci nu te aștepta ca acesta să vâneze, să păzească sau să recupereze, nu este stilul său.

Afecțiunea este caracteristica lor dominantă, iar poala ta este destinația lor preferată. Sunt cei mai fericiți când sunt alături de familia lor, acordând și primind atenție. Sunt atenți și plini de viață și pot lătra la noii veniți acasă. Nu îți face griji, totuși, se vor împrieteni cu oaspeții tăi în minutul în care intră.

Shih Tzu: sănătate

Câinii din rasa Shih Tzu sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș, găsește un crescător bun care îți va arăta documentele pentru sănătate ale părinților cațelului. Certificatele de sănătate demonstrează că un câine a fost testat și recuperat după o anumită afecțiune.

 • Alergiile sunt o afecțiune frecventă la câini. Există trei tipuri principale: alergii alimentare, care sunt tratate prin eliminarea anumitor alimente din dieta câinelui; alergii de contact, care sunt cauzate de o reacție la o substanță de actualitate, cum ar fi așternut, pulberi de purici, șampoane pentru câini sau alte substanțe chimice; și alergii inhalante, care sunt cauzate de alergeni transportați în aer, cum ar fi polenul, praful sau mucegaiul. Tratamentul poate include restricții alimentare, medicamente și modificări ale mediului.
 • Displazie de șold canin este o formare anormală a soclului șoldului care poate provoca durere și slăbiciune.
 • Luxația patelară: Aceasta este o problemă comună la câinii de talie mică, care se datorează faptului că patela, care are trei părți – femurul (coapsa), genunchiul și tibia nu sunt aliniate corespunzător. Acest lucru provoacă tulburare în picior sau mers anormal. Este o afecțiune prezentă la naștere, deși luxația reală nu apare întotdeauna decât mult mai târziu. Frecarea cauzată de luxație patelară poate duce la artrită, o boală degenerativă articulară. Există patru grade de luxație patelară, variind de la gradul I, o luxație ocazională care provoacă tulburare temporară în articulație, până la gradul IV, în care întoarcerea tibiei este severă, iar patela nu poate fi realiniată manual. Gradele severe de luxație patelară pot necesita operații chirurgicale.
 • Displazia renală juvenilă (JRD) este un defect genetic al rinichilor observați la câinii tineri. Câinele suferă de sete excesivă și urinează frecvent. El pierde în greutate, varsă și are vigoare. În prezent, există un singur test definitiv pentru boala care poate fi efectuat pe câini de reproducție – o biopsie cu pânză largă a rinichilor, care este foarte invazivă și prezintă foarte multe riscuri. Au existat teste de tampon dezvoltate de geneticieni, dar, până în prezent, niciunul dintre ele nu pare să fie de 100% de încredere.
 • Pietrele vezicii urinare și infecțiile vezicii urinare pot fi cauzate de mai mulți factori, precum proteine excesive, magneziu și fosfor în dietă sau perioade lungi de timp între urinare. Infecțiile vezicii urinare pot fi cauzate de infecții bacteriene sau virale. Dacă Shih Tzu urinează frecvent, are urină sângeroasă, pare că are dificultăți în a urina sau suferă de o pierdere a poftei de mâncare, du-l la veterinar pentru o verificare.
 • Problemele oculare nu sunt mai puțin frecvente în rândul rasei Shih Tzu, deoarece ochii lor mari se umflă. Tulburările includ keratita, o inflamație a corneei care poate duce la un ulcer corneean și orbire; proptoza, când globul ocular este dezlipit de soclul ochiului și pleoapele se fixează în spatele globului ocular; distichiaza, o creștere anormală a genelor la marginea ochiului, ceea ce duce la frecarea genelor de ochi; atrofie retiniană progresivă, o boală degenerativă a celulelor vizuale ale retinei care progresează spre orbire; și ochi uscat (keratoconjunctivită sicca), o uscăciune a corneei și a conjunctivității. Contactează imediat medicul veterinar dacă observi roșeață, iritație sau lacrimare excesivă.
 • Herniile ombilicale sunt frecvente printre rasa Shih Tzu. Destul de des, acestea sunt cauzate de închiderea întârziată a liniei medii abdominale. Dacă hernia este mică, se poate închide pe măsură ce cățelul se maturizează. Uneori este necesară intervenția chirurgicală pentru a corecta problema.
 • Un șunt portosistemic al ficatului este o anomalie congenitală în care vasele de sânge permit sângelui să ocolească ficatul. Drept urmare, sângele nu este curățat de ficat așa cum trebuie. Chirurgia este de obicei cel mai bun tratament.
 • Strănutul invers se produce atunci când câinele este prea excitat, înghit mancarea prea repede, sau sunt prezenți alergeni. Cainele scoate un sunet si poate deveni alarmat. Vorbește liniștitor cu ei și încearcă să-i determini să se relaxeze pentru a scurta episodul. Unii spun că prinderea nărilor închise, astfel încât câinele este obligat să respire prin gură este cea mai rapidă modalitate de a opri strănutul invers.

Magazin online cu produse pentru Shih Tzu

Shih Tzu: îngrijire

Pentru Shih Tzu nu contează foarte mult unde locuiește, atâta timp cât este cu tine. Este un câine foarte adaptabil, care poate fi confortabil într-un apartament mic de oraș mic sau într-o mare casă suburbană sau de la țară. Este cu siguranță un câine de casă și nu ar trebui să fie lăsat afară, deși se bucură de un pic de joacă în curte.

Shih Tzu se mulțumește cu plimbări scurte în fiecare zi. Nu este un câine extrem de activ, se mulțumește să stea în poală, să rătăcească prin casă, să se joace cu jucăriile sale sau să alerge la ușă pentru a saluta vizitatorii.

Ca și alte rase cu fețe scurte, Shih Tzu este sensibil la căldură. Acestea trebuie să rămână în interior într-o cameră cu aer condiționat sau într-una cu ventilatoare în zilele toride, astfel încât să nu sufere de epuizare la căldură.

Chiar dacă este în mod natural docil și prietenos, Shih Tzu are nevoie de o socializare și pregătire timpurie. Ca orice câine, poate deveni timid dacă nu este socializat corect atunci când este mic.

Shih Tzu: hrănire

Cantitate zilnică recomandată: 1/2 până la 1 ceașcă de hrană uscată de înaltă calitate pe zi, împărțită în două mese.

Notă: Cât mănâncă câinele depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multa hrană, decât unul mai puțin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumpărați face, de asemenea, o diferență  – cu cât mâncarea pentru câini este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesară, fără ca tu, să fii nevoit să îi verifici constant castronul.

Shih Tzu: culoarea blănii și perierea

Blana lungă, mătasoasă de Shih Tzu este superbă şi vine în mai multe culori: negru, negru si alb, gri si alb sau roşu si alb. Un vârf alb pe coadă și o mică vâlvătaie albă pe frunte sunt foarte apreciate.

Păstrarea blanei superbe este solicitantă. Periajul și pieptănarea zilnică sunt necesare pentru a preveni încurcăturile, la fel de des este necesară și baia – o dată pe săptămână. De fapt, mulți iubitori de Shih Tzu renunță și angajează un frizer profesionist. La vârsta de aproximativ 10 până la 12 luni, blana se schimbă.

Periază dinții câinelui de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Îndepărtează unghiile o dată sau de două ori pe lună. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Shih Tzu: relația cu copii și alte animale

Shih Tzu este un animal de companie minunat. Se înțelege cu alți câini sau animale, iar personalitatea sa docilă îl face un bun însoțitor pentru copii. Copiii ar trebui să stea pe podea pentru a se juca cu un cățeluș Shih Tzu, astfel încât nu există riscul de a-i transporta și arunca. De asemenea, copiii ar trebui să învețe să-și țină degetele departe de ochii proeminenți ai acestuia, care pot fi răniți cu ușurință.

Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supravegheați întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea câinelui. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil.

Rase de câini

feb. 07
Bichon Bolognez de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Westie de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Tosa Inu de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Teckel de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Spitz Japonez de vânzare

Termen estimativ de livrare:3 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Shar Pei de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

Deschide WhatsApp
1
Doriți ajutor?
Doriți mai multe informații despre Shih Tzu de vânzare? Vă putem ajuta cu drag! :)