Ciobănesc Scoțian Collie de vânzare

Gabi Radu

De aici a venit și bucuria casei mele: Ruby! Ea ne-a împlinit viața cu privirea ei inocenta și cu iubirea oferită! Acum este membru al familiei noastre, cu dorințe și personalitate proprie și o iubim nespus de mult!

27/11/2019

Dumitru Panturu

Va multumesc pentru serviciile oferite si doresc sa va felicit inca o data pentru profesionalismul de care dati dovada. Placerea de a va cunoaste si de a colabora cu dvs. a fost de partea mea si cu siguranta va voi recomanda tuturor prietenilor si cunoscutilor.… Read more „Dumitru Panturu”

06/04/2019

Loredana Nicoleta

Mulțumim mult pentru un cățeluș sănătos și fericit! ❤️❤️❤️

06/05/2019

Gabriela Poncea

In casa noastra a sosit intradevar o bucurie. Va multumim pentru amabilitate si seriozitate. 🤗🤗🥰

31/07/2019

Stoica Theodora Carla

Recomand cu toata increderea, seriosi , disponibili mereu si mai ales la toate detaliile si intrebarile legate de micut!
Va multumesc din suflet ptr ajutorul acordat si ptr minunea din casa noastră:Bulldog Francez Blue, plin de energie si gata sa primească toata dragostea cel… Read more „Stoica Theodora Carla”

27/11/2019

Ana Maria Marciu

asteptarea a dat roade… va multumesc si recomand cu incredere❤😘😘

07/07/2019

Andreea Gheorghe

Un website si un personal foarte profi! Suntem foarte bucurosi de alegerea facuta❤️

yorkshire-terrier-toy
28/09/2019

Andreea Rayan

Mulțumim pentru tot! Ne-ați făcut foarte fericiți 🤗❤️

07/11/2019

Manea Catalin

Recomand din toata inima!Oameni cu suflet care se ocupă cu atentie si daruinta de absolut fiecare detaliu!Sunt mai mult decat mulțumit!!!

akita american
27/11/2019

Cristiana Florea

Recomand cu incredere BucuriaCasei . La noi a sosit o minune nu un catel . Va multumim din suflet pentru rabdarea si seriozitatea dvs . Puiutul nostru Ozzy din prima secunda sa acomodat cu noi ! 🤗🤗

04/11/2019

Liliana Rotaru

Mulțumim mult,de apreciat corectitudinea si seriozitatea dumneavoastra,recomand cu incredere!

02/10/2019

Larisa Andreea

Va multumesc pentru bucuria din viata noastra, recomand cu incredere Bucuria Casei ! 🐕

15/07/2019

Diana Stanila

Ea este Minny bucuria casei noastre si a sufletului nostru!♥️

13/08/2019

Miha Ela

Mii de multumiri pentru tot ajutorul acordat!!!! Profesionalism si dedicare!!! Pentru cei ce isi doresc un animalut de companie nu ezitati sa apelati la echipa Bucuria Casei!!!

24/07/2019

Marcel Chirila

Va multumesc pentru noul membru al familiei! Recomand serviciile dumneavoastra cu toata increderea!

16/10/2019

Andreea Claudia Godja

I strongly recommend it. They brought joy in my life. 💚

27/11/2019

Olaru Floricica

Am primit o minune mică și jucăușă foc, mulțumesc Bucuria Casei vă recomand din suflet

17/10/2019

Madalina Nicoleta Prodan

Multumim din suflet pentru Snoopy, o minunatie de catel, va revomandam cu drag si bucurie 

20/01/2019

Irina Baraboi

O colaborare frumoasa fi usoara. recomand.

20/06/2019

Ioana Alina Raducanu

Recomand cu toată încrederea „Bucuria Casei”. Foarte seriosi si prompti. Oameni care se dedica 100% pentru a vedea mulțumirea si fericirea pe fata clienților.

06/06/2019

Termen estimativ de livrare:
4 luni

reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa Ciobănesc Scoțian Collie de la transmiterea comenzii


La BucuriaCasei este ok să te răzgândești 🙂

poți renunța la comandă în primele 14 zile dacă nu ai primit cățelul, iar avansul îți va fi restituit

Ultimul preț pentru pui rasa Ciobănesc Scoțian Collie


2350 lei

TRANSMITE COMANDA keyboard_arrow_right

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Beneficiile unui Ciobănesc Scoțian Collie în viața copilului

Copii care cresc alături de un Ciobănesc Scoțian Collie se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Ciobănesc Scoțian Collie în viața familiei

Prezența unui Ciobănesc Scoțian Collie este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere

Anunțuri Ciobănesc Scoțian Collie de vânzare

Collie: rasa

În serialul “Lassie” din anii ’50, știai că Collie va veni în salvare, indiferent dacă Timmy era prins într-o mină abandonată sau căzuse într-o fântână. Până la urmă, vedeta acestui spectacol de lungă durată nu a fost doar un câine. Era Lassie, un câine Collie.

Pentru a fi siguri, aventurile lui Timmy și Lassie sunt distractive de urmărit. Dar sunt ficțiune – nu-i așa?

Ei bine, potrivit celor care cunosc și iubesc rasa Collie, relatările fictive ale serialului “Lassie” nu sunt prea departe de adevăr. Colie din viața reală este un câine extrem de inteligent, sensibil, care este cunoscut pentru abilitatea lui nespusă de a ști când ceva nu este în regulă. Adevărate povești abundă despre venirea acestei rase în salvarea oamenilor și animalelor.

Collie este un câine de dimensiuni medii (22 până la 32 de kilograme), ușor de dresat, devotat și protejat al familiei sale, și prietenos cu oamenii din afara cercului familial. Cunoscut pentru a fi jucăuș și blând, este un tovarăș excelent pentru copii.

Deși Collie este de bun-simț și prietenos, el poate fi suspect cu străinii, mai ales dacă se apropie de copiii din familia sa. Este un bun paznic, va lătra, dar nu este agresiv.

Frumosul Collie are două aspecte distincte: blana completă (cunoscut sub numele de soiul Rough) și blana scurtă (cunoscut sub denumirea de soiul Smooth). Vedeta de televiziune a fost un Rough Collie.

Astăzi, Collie este mai probabil să fie un animal de companie răsfățat decât un câine de fermă. Se adaptează bine la o varietate de medii casnice, atât timp cât are o mulțime de exerciții fizice zilnice. Îi place să se relaxeze în jurul casei cu familia, precum și să alerge și să se joace afară cu copiii. Instinctele lui de turmă sunt încă puternice, așa că nu este neobișnuit ca Collie să adune copii și animale de companie, să alunge mașini și să latre.

În plus față de abilitatea ei de păstorit, loialul Collie excelează ca un câine de asistență sau terapie. De asemenea, se descurcă bine la sporturi canine. Filmul și serialul de televiziune au făcut din Collie un câine popular în Statele Unite. Din nefericire, popularitatea lui extremă îi face pe anumiți oameni lipsiți de scrupule să îl crească fără a ține cont de temperament, sănătate sau conformație.

Drept urmare, unii câini au probleme grave de sănătate și temperament. Dacă ai în vedere un Collie, trebuie să fii extrem de atent de la cine cumperi sau adopți un cățeluș. Cumpără numai de la un crescător de renume. Nu cumpăra niciodată un cățeluș de la un crescător iresponsabil, sau un magazin de animale de companie. Crescătorii de reputație efectuează diverse teste de sănătate pentru a se asigura că câinii lor de reproducție nu transmit mai departe boli genetice.

Collie: scurt istoric

Collie este originar din Scoția, în principal din regiunile Highland. El a fost numită Collis, Colley, Coally și Coaly, nume care derivă probabil din col sau coll, cuvântul anglo-saxon pentru negru. Unii istorici consideră, însă, că numele provine de la colley, oaia scoțiană cu față neagră, pe care câinele Collie o păzea.

Collie originali aveau dimensiuni și forme mai apropiate de Border Collies de astăzi și erau predominant negrii. Abilitatea de păzit a fost mai importantă decât aspectul, așa că câinii au variat foarte mult în privința aceasta.

Nomazii din epoca de piatră au adus câini în ceea ce este acum sudul Angliei, iar din aceștia a ieșit un câine rezistent și inteligent, folosit la oi, bovine, caprine și porci. Unii istorici spun că strămoșii speciali ai lui Collie au fost aduși în Insulele Britanice de cuceritorii romani, în urmă cu aproximativ două mii de ani.

Reginei Victoria i se creditează că i-a salvat pe cei de la obscuritate. În 1860, a vizitat moșia din Scoția și s-a îndrăgostit de aspectul bun și temperamentul blând al câinilor din rasa Collie pe care i-a văzut. A adus unii înapoi în Anglia.

Nu a trecut mult timp până când câinii au fost arătați și crescuți pentru aspect mai bine decât pentru capacitatea de lucru. Au fost expuși pentru prima dată în 1860 la o expoziție de câini din Birmingham, Anglia, în clasa generică cunoscută sub numele de „Scotch Sheep-Dogs”.

Un Collie, pe nume Old Cockie, care s-a născut în 1867, este creditat cu tipul caracteristic al Rough Collie cunoscut astăzi și se crede că este responsabil de introducerea culorii sable a rasei.

În 1879, primul Collie a fost importat în Statele Unite. Clubul Collie din America a fost format la 26 august 1886, ceea ce îl face unul dintre cele mai vechi cluburi de specialitate canine.

Canise și crescători de Ciobănesc Scoțian Collie

Collie: dimensiune

Masculii au o înălțime de 61 până la 66 de cm; femelele au între 56 și 61 cm înălțime. Collies cântăresc între 23 și 32 de kg.

Collie: personalitate

Un Collie bine crescut este dulce, prietenos și blând. Este un câine de familie și îi place să facă parte din toate activitățile gospodărești. Este iubitor de copii, îi place să se joace cu ei și să îi vegheze protejat. Dacă acele calități nu erau suficient de pozitive, Collie le pune la punct cu inteligența și loialitatea lui. Acest câine este inteligent și învață rapid. Cât despre devotamentul lui? Probabil că ar înota prin apele infestate de rechini pentru a-și salva proprietarul (la fel ca Lassie).

Temperamentul este afectat de o serie de factori, inclusiv ereditatea, instruirea și socializarea. Puii cu temperamente bune sunt curioși și jucăuși, dispuși să se apropie de oameni și să fie ținuți de ei.

La fel ca orice câine, Collie are nevoie de socializare timpurie, expunerea la mulți oameni, viziuni, sunete și experiențe, atunci când este tânăr. Socializarea te ajută să te asiguri că animăluțul tău va fi un câine prietenos şi plăcut.

Collie: sănătate

Collie sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți câinii vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș, găsește un crescător bun care îți va arăta documentele pentru sănătate ale părinților cațelului. Certificatele de sănătate demonstrează că un câine a fost testat și recuperat după o anumită afecțiune.

 • Dermatomiozita: o afecțiune autoimună moștenită a pielii, această maladie provoacă leziuni și probleme musculare. Studiile indică faptul că, probabil, 70% din Collies (atât Rough cât și Smooth) ar putea fi transportatori ai bolii. În prezent se efectuează cercetări pentru identificarea genelor care poartă această boală.
 • Dermatita solară nazală – aceasta este o afecțiune în care pielea nasului se cojește și își poate pierde culoarea. Dacă este lăsat netratat, poate fi dureros sau se poate transforma în cancer. Dermatita este gestionată prin limitarea expunerii la lumina soarelui, folosind protecție solară sau tatuarea cu cerneală neagră pentru a proteja împotriva razelor dăunătoare.
 • Anomalia ochilor: Această afecțiune moștenită poate duce uneori la orbire. Afecțiunea provoacă modificări și anomalii în ochi. Aceste modificări pot include hipoplazia coroidă, o dezvoltare anormală a coroidei; colobom, un defect al discului optic; stafilom, o subțiere a sclerei și detașare de retină. Anomalia ochilor apare de obicei în momentul în care câinele are doi ani. Nu există tratament pentru afecțiuni.
 • Atrofie retiniană progresivă: Aceasta este o familie de boli ai ochilor care implică deteriorarea treptată a retinei. La începutul bolii, câinii suferă de orbire nocturnă. Pe măsură ce boala progresează, își pierd și viziunea în timpul zilei. Mulți câini se adaptează bine la pierderea vederii limitate sau complete, atât timp cât împrejurimile lor rămân identice.
 • Histiocitom fibros (NGE): această afecțiune este considerată o afecțiune imună. În cele din urmă provoacă daune corneei. Mulți Collies au, de asemenea, NGE. Tratamentul include medicamente antiinflamatoare și / sau imunosupresive.
 • Displazia la nivelul șoldului: Aceasta este o afecțiune ereditară în care coapsa nu se potrivește perfect în articulația șoldului. Unii câini prezintă durere pe unul sau ambele picioare din spate, dar este posibil să nu se observe niciun semn de disconfort. Pe măsură ce câinele îmbătrânește, se poate dezvolta artrita. Displazia este ereditară, dar poate fi declanșată și de factori de mediu, cum ar fi creșterea rapidă datorată unei dietă cu multe calorii sau răniri. Tratamentul variază de la suplimente care susțin funcția articulară la înlocuirea totală a șoldului.
 • Alergii: Destul de frecvente la câini, există trei tipuri principale de alergii: alergii alimentare, care sunt tratate prin eliminarea anumitor alimente din dieta câinelui; alergii de contact, care sunt cauzate de o reacție la o substanță de actualitate, cum ar fi așternut, pulberi de purici, șampoane pentru câini și alte substanțe chimice; și alergii inhalante, care sunt cauzate de alergeni transportați în aer, cum ar fi polenul, praful și mucegaiul. Tratamentul variază în funcție de cauză și poate include restricții alimentare, medicamente și modificări ale mediului.
 • Sensibilitate la medicamente: Se știe că Collie reacționează la astfel de medicamente precum ivermectina (care se găsește în medicația pentru controlul viermilor cardiaci), anestezic și insecticide. Consultați-vă cu medicul veterinar înainte de a-i da medicamentul sau produse de control pentru purici sau căpușe.

Magazin online cu produse pentru Ciobănesc Scoțian Collie

Collie: îngrijire

Colie trăiește confortabil în oraș sau la țară, atât timp cât are suficient exercițiu. O plimbare rapidă și zilnică este suficientă. În mare parte, își dorește să fie alături de familia lui, ceea ce înseamnă că nu este candidat pentru un stil de viață de curte. Dacă este lăsat singur prea mult timp, tinde să latre excesiv.

Collie: hrănire

Cantitatea zilnică recomandată: 2 până la 3 cești de hranã uscată de calitate pe zi, împărțită în două mese. Notă: Cât mănâncă câinele adult depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multã hranã comparativ cu unul mai puţin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumpărați face, de asemenea, o diferență – cu cât mâncarea este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesarã, fãrã ca dvs, sã fiţi nevoit sã îi verificaţi constant castronul. Păstrează-l în formă bună, cântărindu-i mâncarea și hrănindu-l de două ori pe zi, mai degrabă decât lăsându-i mâncare tot timpul.

Collie: culoarea blănii și întreținerea

Collie are două tipuri de blană: Rough (păr lung) și Smooth (păr scurt). Collie vine în patru culori: sable, tricolor (negru cu marcaje albe și nuanțe bronzate), albastru merle (albastru argintiu și negru) și alb (predominant alb cu marcaje).

Cantitatea de îngrijire necesară Collie depinde de soi. În general, Collie este un câine curat, cu un miros minim. Blana lungă și completă al Rough Collie are nevoie de o periere minuțioasă de două ori pe săptămână (chiar mai des). Periajul o dată pe săptămână este suficient pentru Smooth Collie.

Fa-i baie după cum este necesar, de obicei, la fiecare șase până la opt săptămâni. Mulți proprietari optează să plătească un frizer profesionist pentru a peria și scălda Collie-ul, în special soiul Rough, pentru că blana este atât de groasă.

Periază dinții Collie-ului de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Îndepărtează unghiile o dată sau de două ori pe lună. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Collie: relația cu copii și alte animale

Collie este cunoscut pentru dragostea lui pentru copii, chiar și pentru cei cu care nu a fost crescut. Este foarte protector cu copiii din familie, veghează asupra lor și ii ferește de probleme, așa cum a făcut Lassie pentru Timmy.

Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supraveghezi întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea câinelui. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil.

Colie este, de asemenea, protector și blând cu alte animale de companie din familie. Este un gardian afectuos, tandru, dispus să vegheze asupra iepurilor, puii sau caprelor.

Rase de câini

feb. 07
Bichon Bolognez de vânzare

Termen estimativ de livrare:3 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Westie de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Tosa Inu de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Teckel de vânzare

Termen estimativ de livrare:2 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Spitz Japonez de vânzare

Termen estimativ de livrare:3 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

feb. 06
Shar Pei de vânzare

Termen estimativ de livrare:4 luni reprezintă perioada medie de așteptare pentru rasa…

Deschide WhatsApp
1
Doriți ajutor?
Doriți mai multe informații despre Ciobănesc Scoțian Collie de vânzare? Vă putem ajuta cu drag! :)