Câini de curte Câini de talie medie

Chow Chow de vânzare

Ultimul preț pentru pui rasa Chow Chow


1900 lei

* prețul poate suferi modificări în funcție de sex, culoare sau disponibilitate. Prețul final va fi comunicat în momentul confirmării comenzii.

Rezervă acum un pui rasa Chow Chow


Transmite comanda

* plata va fi acceptată numai după ce reprezentantul nostru vă va contacta pentru confirmarea comenzii.

Yorkshire Terrier de vanzare

 

Întrebări frecvente


Părerea ta contează!


Beneficiile unui Chow Chow în viața copilului

Copii care cresc alături de un Chow Chow se dezvoltă psiho-emoțional și reușesc să deprindă foarte repede calități și avantaje precum:

 • prietenia, compasiunea, respectul, responsabilitatea;
 • au un nivel mai crescut al încrederii în sine;
 • au o dezvoltare cognitivă mai bună;
 • sunt mai puțini predispuși la alergii sau astm;
 • întărirea și maturizarea mai rapidă a sistemului imunitar;
 • abilitatea de gestionare a emoțiilor;
 • abilitatea de a relaționa eficient cu ceilalți;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte rinită alergică;
 • cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli respiratorii infecțioase;
 • cu 50% mai puține riscuri să dezvolte infecții la nivelul urechilor;
 • cu 66% mai puține șanse să dezvolte ulterior alergii la părul de animale;
 • efecte terapeutice în cazul tulburărilor la nivel fizic și psihic precum autism, depresie, dizabilități motorii, senzoriale sau intelectuale.

Beneficiile unui Chow Chow în viața familiei

Prezența unui Chow Chow este benefică pentru oricine iar de-a lungul anilor cercetătorii le-au studiat în amănunt efectele, printre care se enumeră:

 • nivelul de stres se diminuează și starea de bine se instalează după minim 15 minute în care privim sau interacționăm cu câinele;
 • proprietarii câinilor au condiție fizică mai bună, fiind persoane mai active,
  sunt mai prietenoși, relaționează mai bine cu ceilalți, sunt mai empatici și mai siguri de sine;
 • contribuie la îmbunătățirea calitătii somnului, prevenirea problemelor cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, menținerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor în limitele normale;
 • în timpul interacțiunii cu câinele nivelul oxitocinei crește, hormon asociat atașamentului cu rol în consolidarea sentimentului de iubire și de întărire a relației de atașament;
 • per total oamenii care trăiesc în preajma câinilor sunt mai fericiți iar calitatea vieții crește din foarte multe puncte de vedere.

Chow Chow: rasa

Cu ochii adânci și capul mare, accentuat de un coamă de păr, Chow Chow (Chow pe scurt) este un câine impresionant. Privirea lui ar putea să te facă să crezi că este răutăcios sau țâfnos, dar un Chow bine crescut nu este agresiv. În schimb, se spune că Chow combină noblețea unui leu, aspectul unui ursuleț de pluș, harul și independența unei pisici, loialitatea și devotamentul unui câine. De asemenea, este demn și distant, așa cum se potrivește unei rase care a fost odată păstrată în canisele imperiale chinezești.

Nu-i place să fie îmbrățișat, dar va fi un companion liniștit și atent la persoana preferată, iar loialitatea sa se extinde și la alți membri ai familiei. Dacă el a crescut cu copii, îi va accepta de bunăvoie, dar nu este tipul de câine care tolerează abuzul, așa că este mai potrivit pentru a trăi cu copiii mai mari care știu cum să trateze câinii. Aceasta este totuși o rasă extrem de teritorială și de protecție, care va avertiza cu claritate pe oricine se apropie fără bun venit.

Cea mai memorabilă caracteristică fizică a rasei poate fi limba albastră-neagră. Potrivit legendei chinezești, limba a devenit de nuanță albastră la momentul creației, când un Chow a lins picături de culoare, pe măsură ce cerul era pictat. De asemenea, el iese în evidență pentru picioarele sale aproape drepte, care îi dau un mers rigid, încurcat sau înfipt. Nu este rapid, dar are o rezistență excelentă și poate fi un bun partener de mers pe jos.

Când vine vorba de antrenament, o corecție verbală este de obicei tot ceea ce este necesar pentru a potoli un Chow Chow. Niciun câine nu ar trebui să fie lovit vreodată și este deosebit de contraproductiv cu această rasă. Un Chow mândru și independent nu va răspunde niciodată la abuzul fizic. Poti să îi câștigi respectul cu o consistență fermă și astfel nu vei avea nicio problemă să-l antrenezi.

Dacă admiri aspectul unic al rasei Chow Chow și spiritul independent, vei avea un partener loial, care va fi o adevărată comoară în casa ta.

Chow Chow: scurt istoric

Experții au speculat mult timp cum că Chow Chow este una dintre cele mai vechi rase de câini, iar testarea genetică a dovedit că este adevărat. Se crede că această rasă antică a provenit din Mongolia și din nordul Chinei, deplasându-se încet spre sud cu triburile nomade din Mongolia.

Imaginile timpurii ale câinilor asemănători cu Chow Chow apar în ceramică și picturi din dinastia Han (206 î.Hr. până în 22 d.Hr.). Se spune că un împărat chinez a ținut 2500 de perechi de Chow ca câini de vânătoare. În plus față de vânătoare, câinii erau obișnuiți să păzească averea proprietarilor. Blana lor era folosită pentru fabricarea de haine, iar carnea lor era considerată o delicatesă.

În China, rasa a urmat mai multe nume: câinele negru (hei shi-tou), câine lup (lang gou), câine urs (xiang gou) și câine Canton (Guangdong gou).

Comercianții britanici de la sfârșitul secolului al XVIII-lea au inclus câțiva dintre câinii urși în încărcătura lor. Articolele diverse, inclusiv câinii, au fost denumite “chow chow” și numele a rămas acestei rase.

În 1781, Chow a fost descris într-o carte britanică, “Istoria naturală și antichități din Selbourne”, de către naturalistul Gilbert White. Vecinii lui au adus acasă o pereche de Chow Chow din Canton (acum Guangdong), și le-a inclus în observațiile sale despre viața de la țară. Crescătorii spun că rasa s-a schimbat puțin de când White a scris despre ei cu mai bine de 200 de ani în urmă.

Un secol mai târziu Chow Chow a fost importat în mod regulat. Regina Victoria, care a iubit câinii, s-a interesat de rasă, ceea ce a sporit popularitatea. Un club al acestei rase s-a format în Anglia în 1895.

Primul Chow Chow care a apărut la un spectacol de câine american a fost numit Takya, care a ocupat locul trei showroom-ul Kennel Club din Westminster în 1890. Clubul Canin American (AKC) a recunoscut rasa în 1903, Chow înregistrat la AKC a fost numit Yen How.

Chow chow erau la modă printre cei bogati și faimosi în timpul anilor 1920. Ei au ajuns chiar și la Casa Albă, unde președintele Calvin Coolidge și soția lui l-au păstrat pe Timmy, un Chow roșu, și pe Blackberry, un Chow negru. Sigmund Freud a fost, de asemenea, un fan Chow, iar fiica sa Anna a ținut și a crescut această rasă de câini. Un fan mai recent este Martha Stewart, iar câinele ei apare uneori în emisiunea sa.

Astăzi, Chow Chows ocupă locul 64 în popularitate printre cele 155 de rase și soiuri recunoscute de AKC.

Chow Chow: dimensiune

Chow Chow are între 43 si 51 cm și cântărește între 18 si 32 kg.

Chow Chow: personalitate

Unii compară dispoziția Chow Chow cu cea a unei pisici: distant, rezervat, independent, demn, inteligent și încăpățânat. Un Chow bun nu ar trebui să fie niciodată agresiv sau timid. Chow tinde să se gândească la propria activitate și de obicei nu apar probleme. Se va juca cu familia, dar străinii nu-i interesează decât dacă se apropie de casa acestuia fără invitația proprietarului său. Cu toate acestea, el îi va lăsa pe alții să-l atingă dacă este introdus de unul dintre proprietari.

Un Chow Chow trebuie să fie socializat pe scară largă, introdus către noi oameni, câini și situații de tânăr.

Chow Chow: sănătate

Chow Chow sunt, în general, sănătoși, dar, ca toate rasele, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate. Nu toți câinii vor avea oricare dintre aceste boli, dar este important să le cunoști, dacă iei în considerare această rasă.

Dacă cumperi un cățeluș, găsește un crescător bun care îți va arăta documentele pentru sănătate ale părinților cațelului. Certificatele de sănătate demonstrează că un câine a fost testat și recuperat după o anumită afecțiune.

Următoarele probleme nu sunt comune la această rasă, dar pot sa apară:

 • Displazia de șold este o afecțiune ereditară în care coapsa nu se încadrează bine în articulația șoldului. Unii câini prezintă durere și lamență pe unul sau ambele picioare din spate, dar este posibil să nu se observe niciun semn de disconfort la un câine cu displazie de șold. Pe măsură ce câinele îmbătrânește, se poate dezvolta artrita. Displazia soldului este ereditară, dar poate fi agravată de factorii de mediu, cum ar fi creșterea rapidă datorată unei diete înalte în calorii sau răniri.
 • Entropionul determină pleoapa să se rotească spre interior, iritând sau rănind globul ocular. Unul sau ambii ochi pot fi afectați. Dacă Chow Chow are entropion, îl poți observa frecându-se la ochi. Afecțiunea poate fi corectată chirurgical.

Chow Chow: îngrijire

Chow Chow se pot adapta la o varietate de locuințe, de la palate la apartamente. Dar ei ar trebui să trăiască întotdeauna în interior cu familia, să nu fie blocați într-o curte. Ca orice câine, un adult Chow Chow are nevoie de exerciții zilnice pentru a rămâne sănătos și fericit, dar nu foarte mult timp, va fi mulțumit de câteva plimbări de 15 minute zilnic sau o plimbare mai lungă.

Chow Chow sunt mai mult decât capabili să învețe orice și o corecție verbală este de obicei tot ceea ce este necesar pentru ai normaliza. Niciun câine nu ar trebui să fie lovit vreodată, fiind deosebit de contraproductiv cu această rasă. Un Chow mândru și independent nu va răspunde niciodată la abuzul fizic. Câștigă-i respectul și nu vei avea nicio problemă să-l antrenezi.

Chow Chow: hrănire

Cantitatea zilnică recomandată: 2 până la 2 3/4 cești de hranã uscată de calitate pe zi, împărțită în două mese. Notă: Cât mănâncă câinele adult depinde de mărime, vârstă, construcție, metabolism și nivel de activitate. Câinii sunt indivizi, la fel ca oamenii, și nu toți au nevoie de aceeași cantitate de hrană. Este aproape de la sine înțeles că un câine extrem de activ va avea nevoie de mai multã hranã comparativ cu unul mai puţin activ. Calitatea hranei pentru câini pe care o cumpărați face, de asemenea, o diferență – cu cât mâncarea este mai bună, cu atât îi va asigura nutrienţii şi saţietatea necesară, fără ca tu, să fi nevoit să îi verifici constant castronul. Păstrează-l în formă bună, cântărindu-i mâncarea și hrănindu-l de două ori pe zi, mai degrabă decât lăsându-i mâncare tot timpul.

Chow Chow: culoarea blănii și îngrijirea

Chow Chow poate avea două tipuri de blană, dură și netedă. Blana dură, ceea ce majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să vadă, este groasă și abundentă. Sub acest strat exterior se află un substrat moale, gros, lătos. Parul este mai gros în jurul capului și al gâtului, formând o mantie sau coama. Coada, este, de asemenea, groasă. Blana netedă are un strat exterior dur, dens, neted (păr lung pe urechi, picioare, coadă sau corp). În ambele tipuri, blana se prezintă în cinci culori: roșu, negru, albastru, scorțișoară și crem.

Spală-l de trei ori pe săptămână pentru a păstra blana în stare bună. Chow Chow năpârlesc des, iar blana necesită o atenție sporită în acel moment.

Îngrijirea unui Chow Chow nu este pentru amatori: aceasta este o rasă care se întreține mai greu. Va trebui să aloci un timp considerabil pentru îngrijire și baie: ar trebui să-l speli cel puțin de cateva ori pe lună sau mai mult și va trebui să-i faci baie de fiecare dată când se murdărește.

Periați dinții câinelui de cel puțin două sau trei ori pe săptămână pentru a elimina acumularea de tartru și bacteriile care se ascund în interiorul acestuia. Periajul zilnic este chiar mai bun dacă dorești să împiedici boala gingiilor și respirația urât mirositoare. Îndepărtează unghiile o dată sau de două ori pe lună. Începe să-l obișnuiești să fie periat și examinat când e un cățeluș. Manipulează frecvent labele sale și verifică-i gura. Cu ajutorul unei experiențe pozitive, plină de laude și recompense, vei pune bazele pentru examinările veterinare ușoare și alte manevre atunci când este adult.

Chow Chow: relația cu copiii și alte animale

Când este crescut cu copiii, Chow Chow se poate descurca bine cu aceștia, dar nu este un câine care va tolera prea mult abuz de la un copil mic. Chow se potrivește cel mai bine în familiile cu copii mai mari care înțeleg cum să trateze un câine. Ca și în cazul fiecărei rase, totuși, trebuie să îi înveți pe copii cum să se apropie și să atingă câinii și să supraveghezi întotdeauna orice interacțiune între ei, pentru a preveni orice mușcătură. Învață copilul să nu se apropie niciodată de câine în timp ce mănâncă sau doarme sau să încerce să ia mâncarea câinelui. Niciun câine, oricât de prietenos este, nu ar trebui să rămână nesupravegheat cu un copil. Cu introduceri și instruire adecvate, Chow Chow se poate alătura pisicilor și altor animale.

Misiunea BucuriaCasei

Totul a început în 2010 când ne-am dorit să cumpărăm un pui de Chow Chow și ne-am dat seama cât de complicat este pentru o persoană simplă să reușească să intre în posesia unui exemplar din rasa Chow Chow. Atunci am realizat că sunt foarte mulți oameni care trec prin acest proces foarte delicat și ne-am decis să înființăm o agenție care să ofere consultanță și să vină în sprijinul persoanelor care își doresc să cumpere un câine.

Misiunea noastră este cu adevărat îndeplinită atunci când vă aducem noul membru al familiei și suntem martori la valul de bucurie și entuziasm cu care îl înconjurați.

Cum puteți să cumpărați un pui de Chow Chow?

Odată hotărâți că rasa Chow Chow este cea pe care v-o doriți, nu rămâne decât să luați o decizie în privința sexului, culorii și să ne transmiteți comanda. Cățeii din rasa Chow Chow sunt disponibili în varietățile bej și maro.

Transmiterea comenzii se poate realiza apăsând butonul transmite comanda fermă.

Plata se va realiza în două tranșe: avans 200 lei la realizarea comenzii și diferența în momentul primirii câinelui. Modalitățile de plată acceptate sunt: online cu cardul (recomandat), cash sau transfer bancar. Totodată puteți opta pentru serviciul de plată în până la 12 rate fără dobândă.

Livrarea câinelui se va realiza respectând pe cât posibil termenul estimat de livrare în momentul plasării comenzii. Putem facilita transportul câinelui în marile orașe ale țării, precum: Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, BrăilaBucurești, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara. 

Avantajele cumpărării unui Chow Chow:

 • carnet de sănătate cu vaccinuri și deparazitări interne realizate conform vârstei câinelui;
 • pașaport internațional;
 • factură fiscală;
 • garanție medicală;
 • posibilitate de retur;
 • transport în marile orașe.
 • Energie
 • Afecțiune
 • Activitate
 • Dresaj
 • Prietenie alți câini
 • Prietenie străini
 • Pază
 • Protecție
 • Îngrijire
2.3

Sumar

Origine: China
Greutate: 18 – 32 kg
Înălțime: 46 – 56 cm

Sending
User Review
4 (3 votes)
1
Bine ați venit la BucuriaCasei :) Cum vă putem ajuta?
Powered by